Organizatore: «Cita vide» šogad piedāvā neierastus mehānismus (4)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Ogrē Daugavas krastā sāksies jau otrais mūzikas un mākslas festivāls jauniešiem «Cita vide», kas uz vairākām skatuvēm piedāvās gan mūzikas, gan mākslas aktivitātes un būs pēdējais mūzikas festivāls pirms jaunā mācību gada sākuma. Festivālā uzstāsies galvenokārt grupas no Latvijas, taču būs viesi arī no Zviedrijas un Lietuvas. Uz nelielu sarunu aicināju festivāla koordinatori Lauru Zvejnieci, lai uzzinātu ko vairāk par šā gada «Citas Vides» saturisko un muzikālo koncepciju.

TVNET: Vai arī šogad koncepcijas pamatā ir ideja par pilsētas un meža saplūšanu vienā?

Laura Zvejniece: Mēs jau pagājušajā gadā nolēmām, ka «Cita Vide» būs citādāka tieši ar tematiku, kas katru gadu tiks mainīta, tāpēc šogad esam izvēlējušies nevis «Urbānais Mežs», bet «Mehāniskā Pļava», kur

uzsvars tiek likts uz mehānismiem

- mūzikas mehānismiem, mākslas mehānismiem un mehānismiem mūsos. Kā arī šogad festivāls tiek rīkots kopā ar moto klubu «Rēgi», kas svin savu 10 gadu pastāvēšanas jubileju un pļavu izdaiļos ar rūcošiem mehānismiem - motocikliem.

TVNET: Vai tas nozīmē, ka šogad apmeklētāji ar zvēru maskām netiks pie atlaidēm, kā tas bija pagājušogad? Varbūt šogad uz festivālu cilvēkiem jādodas ar kādu mehānisku atšķirības zīmi - robota galvu, bruņām vai tml?

Arī šogad apmeklētāji aicināti maskās. Jebkādās! Zvēru, supervaroņu, robotu utt. Būs arī masku darbnīca tiem, kas atnāks bez maskām. Atšķirības zīmes - zobrati un robotgalviņas - tikai izdaiļos festivālu, tāpēc, ja mājās vai garāžā kas atrodams un pieskaņojams tērpam, - uz priekšu!

Foto: pirmadoma.lv

TVNET: Kādi ir galvenie secinājumi pēc pirmā festivāla?

Laura Zvejniece: Pēc pirmā festivāla likās, ka šogad vairs to nerīkosim - izmaksas, ko nevar paredzēt, laikapstākļi, kas ir nekontrolējami, tas viss var ļoti ietekmēt festivāla kvalitāti. Tomēr gandarījums un pozitīvās emocijas, kā arī prieks, ko radījām citiem, lika mums pārdomāt un sasparoties šogad rīkot vēl labāku, vēl krāsaināku un apmeklētājiem tīkamāku atpūtas pasākumu.

Šogad centīsimies realizēt daudzas pagājušā gada labās idejas, kurām nepietika spēka vai līdzekļu.



TVNET: Vai šogad plānotas kādas būtiskas izmaiņas?

Laura Zvejniece: Šogad esam plānojuši daudz vairāk krāsu un mākslas. Izmaiņas, protams, ienes arī motobraucēji, kas būs mums turpat līdzās, bet, kopīgi strādājot pie festivāla, esam radījuši vidi, lai ikviena vecuma un dzīvesstila apmeklētājam būtu ērti un patīkami.

TVNET: Tātad «Cita Vide» šogad nebūs festivāls tikai jauniešiem?

Laura Zvejniece: Mēs aicinām jauniešus, tos, kam no 18 līdz 35, kas ir mūsu tiešā mērķauditorija, bet, ņemot vērā, ka festivāls ir pilsētas svētku ietvaros, domājam, lai interesanti būtu ikvienam.

TVNET: Kāds festivālam ir sakars ar Igauniju? Saprotu, ka pirmā «Cita Vide» bija sadarbības projekts starp Latviju un Igauniju?

Laura Zvejniece: Šogad festivālam sakars ar Igauniju ir mazs, tik daudz kā pagājušā gada kolēģi no projekta, ko kopīgi organizējām, lai pirmais festivāls notiktu, šogad palīdz ar reklāmu Igaunijā un atbalsta ar idejām.

TVNET: Atgādini, lūdzu, kā vispār radās ideja par šāda festivāla rīkošanu?

Laura Zvejniece: Ideja radās, jo Ogrē ir daudz foršu un radošu jauniešu, kas arī studiju laikā dzīvo Ogrē, kas nozīmē, ka Ogre ir tuvu Rīgai. Ogre ir gana zaļa, kā arī pilsētai piemīt šarms, lai tieši šeit notiktu citādāks festivāls. Pagājušogad festivāls bija projekta ietvaros, kur piecpadsmit jaunieši pusgadu mācījās neformāli un guva pieredzi no igauņiem, lai radītu festivālu, nu to plānojam par Ogres tradīciju un jauniešiem par godu.

Grupa "The Sound Poets" festivālā "Cita Vide"
Grupa "The Sound Poets" festivālā "Cita Vide" Foto: pirmadoma.lv

TVNET: Vai Igaunijā arī ir kāds līdzīgs festivāls?

Laura Zvejniece: Jā, arī Igaunijā ir jauniešu festivāls «Intsikurmu Music Festival». Šogad viņi mainīja savu konceptu, bet iepriekšējos trīs gadus viņu ideja bija dažādas ietekmes - mīlestības, prieka utt.

TVNET: Pastāsti, lūdzu, detalizētāk par vietu, kur notiek festivāls. Vai būs viena vai vairākas skatuves, cik liela paredzēta telšu pilsētiņa, vai ērtāk uz festivālu doties ar vilcienu vai auto u.tml.

Laura Zvejniece: Festivāls jau otro gadu notiks uz Ogres saliņas (Salas iela 5) pļavā. Koku un krūmu ielenkumā, kur vienu pusi skauj betona dambis, bet otru savukārt dīķi, ko mēs ogrēnieši saucam par varžu dīķi. Festivālā būs trīs skatuves un dīdžejtelts ar gaismas projekcijām. Centrālā būs «Citas Vides» skatuve, tad nedaudz nostāk, teritorijas vienā malā Roka skatuve, bet otrā malā, koku ieskāvumā - Mākslas skatuve, kur būs baudāma gan māksla, gan mūzika.

Telšu pilsētiņa būs gana liela visiem palikt gribētājiem, tāpēc iesakām braukt ar autobusu, kas apstājas piecu minūšu gājienā no festivāla teritorijas, bet vilciena stacija ir desmit minūšu gājienā.

Festivāla teritorijā būs iespēja gan padzert, gan paēst, tāpēc liekus pārtikas maisus staipīt neiesakām, kā arī visi citi sīkumi - ieteikumi un noteikumi mūsu mājaslapā (skat. resursus), kā arī sociālo tīklu kontos.

www.citavide.lv

TVNET: Varbūt ir kādi praktiski ieteikumi tieši šā festivāla apmeklētājiem? Kādu sola laiku - vai būs jāņem gumijnieki un lietusmētelis?

Laura Zvejniece: Sola sausu un siltu laiku, bet vakaros vienmēr ir pavēsi, tāpēc kāda jaka vai mīlīgs ceļa biedrs noderēs, tāpat teltis ar paklājiņiem un guļammaisiem, un biezas zeķes ir gandrīz vai obligāta prasība.

TVNET: Festivāla muzikālajā programmā iekļautas arī vairākas grupas no Ogres? Zināms, ka Ogre var lepoties ar daudziem zināmiem un muzikāli interesantiem mūziķiem. Tas ir apzināts solis vai tā sagadījās?

Laura Zvejniece: Protams, ka mēs cenšamies atbalstīt arī savus ogrēniešus tāpēc arī viņi spēlē pie mums «Citā Vidē», bet tāpat mums ir arī muziķi no Lietuvas un Zviedrijas un, protams, galvaspilsētas Rīgas.

***

23.augustā uz «Citas vides» skatuves uzstāsies: «Parara», «Jautrais delfīns», «Neon Saturdays», «Audience Killers», «The Sound Poets», «Deeper Upper», «Komjaunatne», bet uz roka skatuves festivāla pirmajā dienā uzstāsies «Sunhenge/ Twisted Ocean», «Monro», «Burned in Blizzard», «Lechery», «The Velvet Supernova» un «Taizels».

24.augustā jeb festivāla nākamajā dienā uz «Citas vides» skatuves muzicēs: «Jaunais mākslinieks», «Karmafree», «Pyro Trees», «Slipery Slope», «Colours Of Bubbles», «Triānas parks», «Satellites LV» un «Martas asinis», bet uz otras skatuves uzstāsies Ufo ar atrakcijām, «Pandemonia», «Echo/ Pandemonia», «Oranžās brīvdienas», «Crow Mother», «Bloody Heels», «Colt», «Relicseed» un «Omerta».

Biļetes iepriekšpārdošanā uz abām festivāla dienām var iegādāties «www.ticketpro.lv».

«Cita Vide»
«Cita Vide» Foto: Publicitātes foto

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu