Ceļvedis: «Cita Vide», Galjano, lelles, mošķīši u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vasara tuvojas savai loģiskajai izskaņai, par to liecina kaut vai fakts, ka jau šopiektdien Majoros notiks Jūrmalas vasaras kūrorta sezonas izskaņas koncerts. Tātad kūrorta sezona ir galā un pavisam drīz klāt 1.septembris ar jaunām rūpēm un skriešanām. Tomēr šonedēļ vēl var paspēt izbaudīt kaut ko no vasaras burvības - Ogrē norisināsies mākslas un mūzikas festivāls «Cita Vide», Tērvetes dabas parkā notiks pasākumi ģimenēm un bērniem, Mežaparkā - Draudzīgais festivāls, bet Ziedoņdārzā - interesants pasākums skolēniem un studentiem «Pielaiko stilu». Jūsu uzmanībai TVNET Brīvdienu ceļvedis.

PIEKTDIEN

Koncerti

Foto: publicitātes

Ogres svētku laikā 23. un 24. augustā Ogres salā notiks mūzikas un mākslas festivāls «Cita vide: Mehāniskā pļava», kurā muzikālā programma skanēs uz divām skatuvēm.

23.augustā uz «Citas vides» skatuves uzstāsies: «Parara», «Jautrais delfīns», «Neon Saturdays», «Audience Killers», «The Sound Poets», «Deeper Upper», «Komjaunatne», bet uz roka skatuves festivāla pirmajā dienā uzstāsies «Sunhenge/ Twisted Ocean», «Monro», «Burned in Blizzard», «Lechery», «The Velvet Supernova» un «Taizels».

Lasi interviju ar festivāla organizatoru (skat. resursus)

24.augustā jeb festivāla nākamajā dienā uz «Citas vides» skatuves muzicēs: «Jaunais mākslinieks», «Karmafree», «Pyro Trees», «Slipery Slope», «Colours Of Bubbles», «Triānas parks», «Satellites LV» un «Martas asinis», bet uz otras skatuves uzstāsies Ufo ar atrakcijām, «Pandemonia», «Echo/ Pandemonia», «Oranžās brīvdienas», «Crow Mother», «Bloody Heels», «Colt», «Relicseed» un «Omerta».

Foto: publicitātes

Piektdien plkst. 21 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 piektdienu koncertsēriju ietvaros uzstāsies viena no šobrīd visaktīvāk koncertējošajām Latvijas neatkarīgās mūzikas grupām «Oranžās brīvdienas». Koncerts bez maksas. Uzstāšanās kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 piektdien būs īpaša – pirms koncerta pirmo reizi uz lielā ekrāna, turklāt brīvā dabā tiks demonstrēta «Oranžo brīvdienu» koncertfilma «Pa kājām», kas tapusi šā gada martā, kad grupa Liepājā svinēja 13 gadu jubileju. Filmas autori ir Rihards Gēcis un Māris Milgrāvis.

Dzintaru koncertzālē Intara Busuļa un «Abonementa orķestra» koncerts

Dzintaru koncertzālē notiks mūziķa Intara Busuļa un «Abonementa orķestra» viens no šīs vasaras diviem koncertiem «Citā©». Koncertprogrammu veidos trešā studijas albuma «Citā©» dziesmu atskaņojumi. Jaunais albums klajā nāca šā gada maijā, un pirms tā izdošanas klausītāji tika iepazīstināti ar trīs singliem «Pārdaugavas bārs», «Bēbīšu maršs» un «Viss ir iespējams», kas ātri kļuva par klausītāju iemīļotām dziesmām.

Foto: REUTERS/ScanPix

No 23.augusta līdz 15.septembrim Saulkrastos norisināsies gadskārtējās ērģeļmūzikas dienas, informē Saulkrastu kultūras un sporta centra pārstāve Vija Skudra. Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas šoreiz piedāvās vairāk jaunumu nekā iepriekš gan garīgajā, gan muzikālajā jomā. Koncertu laikā būs ieskats jaunajā luterāņu «Dziesmu grāmatā» un varēs baudīt arī kontrtenora Sergeja Jēgera sniegumu.

Jūrmalas vasaras kūrorta sezonas izskaņas koncerts

Piektdien plkst. 21 Majoros, Horna dārzā (Jomas ielā 35) tradicionāli notiks Jūrmalas vasaras kūrorta sezonas izskaņas koncerts, kurā piedalīsies «Tango Sin Quinto» un solisti – Aija Vītoliņa, Jolanta Gulbe-Paškeviča, Katrīna Gupalo, Samanta Tīna un Ieva Sutugova. Koncertprogrammā skanēs Edītes Piafas, Frenka Sinatras, Lizas Minnelli u.c. skaņdarbi. Koncerta noslēgumā priecēs krāšņa uguņošana.

Foto: publicitātes

Piektdien plkst. 20 Rīgā, Sv. Jāņa baznīcā koncertu sniegs Dziesmu un deju svētku Lielās balvas ieguvējs, daudzu starptautisku konkursu laureāts jauniešu koris «Kamēr...» diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Viņi pēc pāris dienām dosies uz vienu no pasaulē prestižākajiem koru konkursiem European Grand Prix for Choral Singing, kas no 27. līdz 29. augustam notiks Itālijas pilsētā Arezzo. Koncertā skanēs skaņdarbi no konkursa programmas un atsevišķi spilgti darbi no kora iepriekšējo sezonu repertuāra.

SESTDIEN

Festivāls «Via Baltica»

23.augustā, vēsturiskā Baltijas ceļa atceres dienā, Liepājas muzeja zālē plkst. 19 viesosies igauņu duets - ģitārists Kristo Kao un flautiste Leonora Palu - koncertā «Zem ziemeļu debesīm».

24.augustā festivāls aicina savus apmeklētājus uz Kuldīgu. Plkst.12 Kuldīgas pilsētas dārzā metāla pūšaminstrumentu kvintets «5-atā» aicina uz «Piknika koncertu» klausīties populāru tautasdziesmu apdares un izklaidējošu latviešu autoru mūziku.

Pasākumi

Carnikavā notiks Nēģu svētki

Carnikavā jau 12.reizi notiks vērienīgie Nēģu svētki, kuru gaitā paredzētas atrakcijas, sacensības un dažādas izklaides visas dienas garumā. Dienas gaitā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs vērot atraktīvu peldlīdzekļu parādi pa Gauju, pēc tam kopīgi sagaidīt Nēģu karali un doties krāšņā svētku gājienā uz Carnikavas parku. Tur notiks gan nēģu ātrēšanas sacensības, nēģu zupas katla tukšošana, muzicēs grupa «Musiqq» un Valmieras teātra aktieri, ap pusnakti notiks svētku uguņošana, bet pēc tam - zaļumballe līdz pat rītam.

Foto: publicitātes

Sestdien plkst. 15.00 Jelgavā, Lielupes ūdeņos notiks piena paku regate. Vienpadsmit gadu vēsturē šī regate solās būt visapjomīgākā, jo kopumā pieteikušās 40 komandas, kas nozīmē, ka salīdzinājumā ar pirmajiem gadiem kuģu skaits trīskāršojies.

Sestdien Mežaparkā notiks Draudzīgais festivāls

24.augustā Mežaparka Zaļajā teātrī norisināsies Draudzīgais mūzikas festivāls. Projekta doma ir radīt no atkarību izraisošām vielām brīvus svētkus, kuros visi ir dalībnieki - gan organizatori, gan mūziķi, gan meistarklašu vadītāji, gan apmeklētāji un atbalstītāji. Festivāla ietvaros plašākai sabiedrībai būs iespēja dzirdēt Goran Gora jaunās dziesmas latviešu valodā, kas tapušas sadarbībā ar dzejnieku Knutu Skujenieku.

Foto: publicitātes

Sestdien, 24. augustā, no plkst. 12.00 līdz 17.00 Ziedoņdārza basketbola laukumā norisināsies «Pielaiko stilu». Pasākumā skolēniem un studentiem, kā arī ikvienam interesentam būs iespēja bez ieejas maksas «pielaikot» skolas aktuālos tērpus, gadžetus, mūziku un brīvā laika pavadīšanas aktivitātes. «Aicinu visus izbaudīt vasaras pēdējās brīvās dienas kopā, pielaikojot jaunus skolas tērpus, sportojot, iepazīstot jaunas ārpusskolas un brīvā laika aktivitātes. «Pielaiko stilu» solās būt ļoti jaudīgs jauniešu pasākums,» saka Renārs Zeltiņš, pasākuma «Pielaiko stilu» vadītājs, TV un Ghetto Games seja. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties YouTube ballītē ar Dj Jaffa (Artūru Medni), vērot neparasti stilīgu modes skati ar Annu Rozīti, Aleksandru Kurusovu, Denisu Ševeļovu, Marku Rivu, Ketiju Dombrovsku (Šēnbergu), Agnesi Kleinu u.c. Tāpat arī apmeklētāji varēs novērtēt VEF Rīga basketbola komandas lielmeistaru trikus, ielu deju un mākslas paraugdemonstrējumus, kā arī piedalīties snaiperkonkursos. Visas dienas garumā paredzētas radošās darbnīcas bērniem, konkursi, balvas un citi pārsteigumi.

Eksperimentu diena Tērvetē

Sestdien, 24. augustā, Tērvetes dabas parkā ikviens tiek aicināts piedalīties aizraujošā un interesantā, zinātniskā un mistiskā, saprotamā un nesaprotamā, īpašā eksperimentu un brīnumu dienā.

Katram, kuru interesē zinātne, ķīmija un fizika, nu ir iespēja pašam ar savām acīm kopīgi ar zinošiem un aizrautīgiem jaunajiem zinātniekiem pavadīt kādu brīdi neparasti: pulksten 13.00 piedalīties brīnumu radīšanā Rūķu sētā, bet pulksten 15.00 Pasaku mežā pie sila Raganiņas vērot dažādu eksperimentu norisi.

Visi zinātkārie eksperimentētāji tiek laipni aicināti uz kopīgiem brīnumu svētkiem!

Māksla

Foto: publicitātes

Mākslas muzeja «Rīgas Birža» Lielajā izstāžu zālē no 24.augusta būs atvērta pirmā ievērojamā latviešu ainavu gleznotāja Jūlija Federa (1838–1909) darbu retrospektīva, veltīta vecmeistara 175. jubilejai

«LANDescape» Daugavpilī

Biedrība «Daugavpils Māla Mākslas Centrs» un Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centrs aicina apmeklēt Starptautiskā keramikas mākslas simpozija «LANDescape» noslēguma pasākumus, kuri norisināsies 24. augustā Daugavpilī. Plkst. 14 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta simpozija noslēguma izstāde «LANDescape. PĒCVĀRDS», kur ikvienam būs iespēja apskatīt simpozija dalībnieku divu nedēļu radošā darba augļus.

Teātris

Foto: publicitātes

Sestdien Cēsu iedzīvotāji un viesi tiek gaidīti uz Ģertrūdes ielas teātra izrādi «Četras naktis» - režisora Andreja Jarovoja un dramaturģes Ingas Gailes trešo kopīgi veidoto iestudējumu, kas turpina iepriekšējos darbos («Neuzticīgie», 2009, Latvijas Nacionālajā teātrī, un «Āda», 2011, Ģertrūdes ielas teātrī) aizsākto tēmu par cilvēku attiecībām mūsdienu pilsētā.

TV

Piektdien

Foto: AP / Scanpix

Piektdien plkst. 19.25, LTV1 piedāvās dokumentālās filmas «Gorbačovs. Cilvēks, kurš mainīja pasauli» («Michaił Gorbaczow – Człowiek, który zmienił świat») televīzijas pirmizrādi. Poļu režisores Evas Evartes (Ewa Ewart) 2011.gada darbā divdesmit gadus pēc augusta puča pats Mihails Gorbačovs atklās līdz šim nezināmus faktus par neveiksmīgo valsts apvērsumu

SVĒTDIEN

Foto: publicitātes

Svētdien plkst. 19 Dzintaru koncertzālē notiks koncerts, kurā piedalīsies izcilais bandoneona spēlmanis Rišārs Galjano (Richard Galliano, akordeons, bandoneons, akordīna). 2011. gadā, atzīmējot režisora Federiko Fellīni iecienītā komponista Nino Rotas simtgadi, Galjano laida klajā albumu «Richard Galliano Plays Nino Rota», kurā sev raksturīgā džeza manierē apspēlēja populārākās Rotas kinofilmu muzikālās tēmas. Tieši ar šo programmu Kannās, Francijā dzimušais 62 gadus vecais meistars un viņa pavadošais ansamblis viesosies Latvijā, Jūrmalā festivāla «Artissimo» ietvaros. Koncertā izskanēs gan melodijas no 1954. gada Fellīni filmas «Ceļš» («La Strada»), gan no populārās Frānsisa Forda Kopolas «Krusttēva» («The Godfather») sāgas. Obligāta klausāmviela kino vēstures zinātājiem un džeza gardēžiem.

Maizes godi Brīvdabas muzejā

Svētdien, 25. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 12 līdz plkst. 16 norisināsies Maizes godi. Būs iespēja iepazīt receptes, gatavošanas, cepšanas un ēšanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām. Šajā dienā muzejs apmeklētājiem piedāvā plašu programmu, kas saistīta gan ar labības audzēšanu un novākšanu, gan ar graudu apstrādi senos laikos un mūsdienās.

Rīgā Lielo Leļļu un Talismanu svētki

Svētdien, 25.augustā, Vērmanes dārzā notiks jau ceturtie Lielo Leļļu un Talismanu svētki, informē projekta direktore Una Bunķe. Pasākums sāksies plkst. 12 un priecēs ar jautrām izklaidēm - piepūšamām atrakcijām, radošām darbnīcām un spēlēm kopā ar lielajām lellēm un talismaniem. Svētku centrālais notikums arī šogad būs dalībnieku gājiens pa Rīgas ielām, kas sāksies plkst. 13.

KINO

«Kino pagalmā» Latvijas pirmizrādi piedzīvos filma «Kosmoss»

Rīgas āra kinoteātrī «Kino pagalms», Blaumaņa ielā 20, piektdien, 23.augustā, plkst. 20 Latvijas pirmizrādi piedzīvos vērienīgais Spānijas kino projekts «Kosmonauts» - 2013.gadā tapusi zinātniskās fantastikas filma par Padomju Krievijas kosmosa projektu. Filmas darbība norisinās 1975.gadā. Nespēdams atgriezties uz Zemes, pirmais krievu kosmonauts, kurš ir nosūtīts uz Mēnesi, ir pasludināts par pazudušu. Tomēr ar spokainiem radiosignāliem viņš apgalvo, ka ir atgriezies, bet nav atradis nevienu dzīvu dvēseli uz Zemes. Viņa nereālā klātbūtne un balss no nekurienes filmas gaitā lēni iznīcina viņa tuvo cilvēku pasauli. Filma ir viens no lielākajiem veiksmīgi realizētiem kolektīvi finansētajiem projektiem - sākotnēji iecerēta kā īsfilma, «Kosmonauts» izauga par pilnmetrāžas darbu, un, pateicoties vairāk nekā 400 000 eiro ziedojumiem internetā, šis ir viens no veiksmīgākajiem kolektīvi finansētajiem projektiem vēsturē. Filmā piedalās vairāki latviešu aktieri - Gints Andžāns, Leonarda Ķestere-Kļaviņa, Ieva Puķe un citi.

Filmas lielajos kinoteātros:

«Kaulu pilsēta» (The Mortal Instruments: City Of Bones)

Dodoties uz Ņujorkas klubu «Pekle», piecpadsmitgadīgajai Klerijai ne prātā nenāk, ka viņa kļūs par slepkavības liecinieci. Tā ir Klerijas pirmā tikšanās ar Ēnu Medniekiem – karotājiem, kuru misija ir atbrīvot pasauli no dēmoniem un savaldīt vilkačus un vampīrus. Tā ir arī viņas pirmā tikšanās ar lielisko zeltmataino Džeiku.

Žanrs: asa sižeta filma, piedzīvojumu filma, drāma.

«Ļaunuma izsaukšana» (The Conjuring)

Mistikas trillera «Ļaunuma izsaukšana» pamatā ir patiesi notikumi no pasaulslaveno paranormālo parādību pētnieku Eda un Loreinas Vorenu (Patriks Vilsons un Vera Varmiga) dzīves. Kāda ģimene, kuru terorizē savādas parādības viņu nomaļajā lauku mājā, spiesta lūgt abu izmeklētāju palīdzību.

«Mošķīšu universitāte» (Monsters University)

Maiks Vazovskis un Džeimss Salivans ir nešķirami draugi, taču ne vienmēr tā ir bijis. Šiem tik atšķirīgajiem mošķīšiem satiekoties pirmo reizi, viņi viens otru nevarēja ciest ne acu galā. Iestāšanās Mošķīšu universitātē viņus ir satuvinājusi - Maiks un Sallijs ir pieņēmuši, ka ir atšķirīgi, un kļuvuši par labākajiem draugiem.

Foto: publicitātes

«Lielie 2» (Grown Ups 2)

Komiķu pārbagātā komēdija atkal viesojas pie mums jau zināmajiem pieciem draugiem. Lenijs (Adams Sendlers) ar ģimeni atgriezies dzimtajā pilsētiņā. Pēdējā skolas diena solās izvērsties īpaši jautra - pieci vīri, kuri, šķiet, tā arī nekad nekļūs pieauguši, gatavojoties ballītei, iekuļas nepatikšanās.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu