Nagla šodien sāks darbu LTV1 ar diskusijas «Misija - ticība» vadīšanu (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien plkst.21.20 Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests piedāvās Latvijas tradicionālo reliģisko konfesiju līderu diskusiju «Misija - ticība», ko vadīs žurnāliste Ilze Nagla, biznesa portālu «Nozare.lv» informē LTV pārstāve Laura Brokāne.

«Ir svarīgi runāt ne tikai par baznīcas garīgo dimensiju sabiedrības dzīvē, bet arī par tās organizatorisko dimensiju, kas pēdējos gados raisījusi visai spraigas diskusijas un pat kritiku no draudzes locekļu puses,» uzsver Nagla.

Diskusijā «Misija - ticība» piedalīsies Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Aleksandrs un Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis.

Raidījumā plānots diskutēt par to, kā sadzīvo baznīcas garīgā un organizatoriskā dimensija, kā finansiāli smagā situācijā izdzīvo mācītāji un kāpēc Latvijā nevar runāt par jauna garīguma atdzimšanu, bet daļa iedzīvotāju pievēršas Latvijai netradicionālām reliģijām un novirzieniem. «Vai tie ir cilvēku esības un mierinājuma meklējumi materiālās un garīgās krīzes laikā? Un ko tas varētu nozīmēt kristīgajai kultūrai un vērtībām Latvijā?» vaicā Nagla.

«Daudzas baznīcas patlaban ir uzņēmušas konservatīvisma virzienu pretstatā arvien pieaugošajai liberālisma tendencei sabiedrībā, tāpēc mēs diskusijā runāsim arī par to, vai no tradicionālo baznīcu puses tā ir stratēģiski pareiza vai kļūdaina izvēle un kādas sekas šī izvēle var nest visai Latvijas sabiedrībai,» papildina žurnāliste.

Žurnāliste Nagla reliģisko konfesiju līderus izjautās arī par tradicionālās baznīcas nostāju finanšu, partnerattiecību un citos strīdīgos jautājumos.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» stāsta LTV pārstāve Brokāne, konkrētā diskusija ir vienreizējs projekts. Taču LTV plāni paredz, ka televīzijas skatītāji Naglas vadītu raidījumu varēs vērot katru trešdienu. Par konkrēto raidījumu, tā saturu un ietvaru LTV informēs nākamnedēļ.

Kā ziņots, gaidāmajā sezonā LTV raidījumu veidotāju komandu papildinās žurnālisti Ilze Nagla, Kārlis Streips, Inga Spriņģe un Guntis Bojārs, aģentūru LETA informēja televīzijā.

Bijusī raidījuma «De facto» žurnāliste un nu jau bijusī «Ventspils naftas» sabiedrisko attiecību vadītāja Nagla vēl jūlijā aģentūrai LETA apgalvoja, ka neplāno atgriezties LTV, taču jau augusta sākumā norādīja, ka viņas tālākā profesionālā darbība būs saistīta ar Latvijas Televīziju.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu