Visu paaudžu «Līvi» aicina uz atkaltikšanās koncertu (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iespējams, visleģendārākā latviešu rokgrupa pēc ilgstoša pārtraukuma aicina uz vērienīgu koncertu «Nezāles neiznīkst!», kurā uz vienas skatuves tiksies dažādu paaudžu un laikmetu «Līvi». Koncerts notiks šovakar, trešdien, 21. augustā Dzintaru koncertzālē, un katra nopirktā biļete būs ziedojums grupas ilggadējākā dalībnieka Jāņa Groduma piemiņas vietas izveidei. Biļetes jau pieejamas pārdošanā.

«Nezāles neiznīkst!» – ar šo teicienu Grodums raksturoja «Līvu» sīksto un nepakļāvīgo garu, kas grupai ļāva pārdzīvot gan padomju režīma represijas, gan iekšējas spriedzes radītus sarežģījumus un cilvēcīgas traģēdijas daudzu gadu garumā.

Grodums bija «Līvu» ilggadējākais dalībnieks, tādēļ koncertā uzstāsies mūziķi, kas ar viņu spēlējuši dažādos laikos. Starp tiem būs grupas dibinātājs un pirmais līderis Juris Pavītols, Igo un Vilnis Krieviņš, kuri «Līvos» bija slavenajā Ērika Ķiģeļa periodā 70. gadu beigās un 80. pirmajā pusē, Ainars Virga, Aivars Brīze un Guntars Mucenieks no nākamā un tikpat izcilā sastāva, un vēlīnā perioda ģitārists Tomass Kleins. Piedalīsies arī «Līvu» draugi, līdzgaitnieki un sekotāji – «Liepājas brāļi», «Credo», Olga Rajecka, Harijs Zariņš ar grupu «Colt», kā arī «Līvu» gara mantinieki Elviss Grodums, Fēlikss Ķiģelis un citi mūziķi.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzē» un šeit

Tirdzniecībā laistas papildu biļetes

Pateicoties lielajai skatītāju un klausītāju interesei, pārdošanā laists ierobežots daudzums papildu biļešu uz grupas «Līvi» koncertu «Nezāles neiznīkst».

Katra nopirktā biļete ir ziedojums leģendārās «Līvu» balss Jāņa Groduma piemineklim, kam Liepājas pilsētas dome ierādījusi vietu Rožu laukumā. Ziedojumus Groduma piemiņas vietas izveidei iespējams iemaksāt arī Mārtiņa Freimaņa fonda atvērtā «Swedbank» kontā LV38HABA0551037026852.

Piemiņas vietas iecere pieder Groduma dzīvsbiedrei Elitai Patmalniecei, kura domājusi - tā kā Jāni daudzi, pa pusei jokojot, pa pusei nopietni, dēvējuši par Latvijas roka ministru, piemineklim piestāvētu simbolisks roka ministra krēsla veidols. Taču, apspriežoties ar Liepājas metālmākslinieku Reini Kuncīti, ideja pamazām transformējusies.

Patlaban ir doma par lielu, metālā veidotu koku, ozolu, kurā katrs var ierāpties un apsēsties. Un tajā iestrādātas gan frāzes no dziesmu tekstiem, gan ģitāras elementi. Tāds stiprs, pamatīgs un draudzīgs mūzikas koks, pie kura pakavēties un atcerēties mūžībā aizgājušo mūziķi.

Patlaban piemineklis ir skiču izstrādes stadijā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu