Fotoreportāža: Izskanējis festivāls «Saldus saule 2013» (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Saldus Zeme"

Sestdien, 17. augustā Saldū Latvijas mūzikas cienītājus pulcēja ikgadējais leģendārais rokmūzikas festivāls «Saldus saule». Turpinot pirms gandrīz trim gadu desmitiem aizsāktās tradīcijas, gleznainajā Kalnsētas parka estrādē atkal skanēja latviešu rokmūzika, un kopā sanāca visu vecumu skatītāji, lai baudītu gan sen iemīļotas dziesmas, gan mūziķu jaunāko veikumu, informē SIA «Festivāls Saldus Saule» valdes loceklis Uldis Akselrods.

Festivāls aizsākās ar liepājnieku «Willow Farm» priekšnesumu, kam sekoja Saldus pašmāju zvaigznes «LV-3801» un leģendārie «Opus Pro». Pēc tam ar smagākiem akordiem gaisu ierībināja «Kiss Of The Dolls», kam sekoja Feliksa Ķiģeļa un Aivara Brīzes jaunais kopprojekts, kuru izpildījumā skanēja arī Līvu skaņdarbi, viņu uzstāšanās noslēgumā, krāšņas uguņošanas un publikas kopkora pavadījumā - festivāla himna - Ērika Ķiģeļa dziesma «Saldus saule». Tūlīt pēc pusnakts publikas ovāciju pavadīti uz skatuves kāpa «Pērkons», pēc tam Dons ar grupu, bet vakara noslēgumā par kārtīgu ballīti parūpējās «Mr. Rally».

Festivālu šogad apmeklēja vairāk kā divi tūkstoši skatītāju, kopā festivālā uzstājās astoņas grupas un mākslinieki.

Festivāls «Saldus saule» radies 1987.gadā ar mērķi godināt saldenieku, izcilo ģitāristu, komponistu un grupas «Līvi» dalībnieku Ēriku Ķiģeli. Kopš vairs nenotiek «Liepājas Dzintars», «Saldus saule» ir senākais un vienīgais klasiskais Latvijas rokfestivāls, un tajā gadu gaitā piedalījusies lielākā daļa labāko mūsu valsts grupu un dziedātāju.

www.saldussaule.lv

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu