Jezdakova iesniedz atlūgumu un vairs nestrādās VID (68)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora ārštata padomniece, bijusī dienesta ģenerāldirektore Nelija Jezdakova vakar iesniegusi atlūgumu un no šodienas pārtrauktas Jezdakovas un VID darba tiesiskās attiecības.

Jezdakova VID ģenerāldirektores ārštata padomnieces amatu pildīja no šā gada 11.jūlija. Vakar Jezdakova iesniedza VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītājai Inārai Pētersonei atlūgumu, ko Pētersone pieņēma, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Saskaņā ar VID un Jezdakovas darba līgumu, kas bija spēkā līdz 19. augustam, Jezdakovai bija noteikts individuālais darba grafiks, un konkrēti darba uzdevumi tika veikti gan darba vietā, gan attālināti. Par nostrādāto laika periodu Jezdakovai ir aprēķināta darba līgumā noteiktā darba samaksa. Jezdakovas ieņemamais amats - VID ģenerāldirektora ārštata padomniece - nav ierēdņa amats, un Jezdakova nav valsts amatpersonas statusā, tāpēc aprēķinātā atalgojuma apmērs nav izpaužams, skaidroja VID Sabiedrisko attiecību daļā. Vienlaikus VID attiecībā uz Jezdakovas atalgojumu norāda, ka «tas bija samērīgs, bruto darba samaksa nesasniedza četrciparu skaitli».

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā nonākusī informācija liecina, ka KNAB pagājušajā nedēļā aizturēja Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. KNAB vien informējis, ka otrdien un trešdien kādā kriminālprocesā veicis atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniedz. Sīkākus komentārus nesniedza arī Jezdakovas advokāts.

Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma no 2010.gada marta, taču citos amatos viņa strādājusi VID jau kopš 1993.gada, kad ieņēmums dienests tika dibināts. Šogad jūnija beigās Jezdakova iesniedza lūgumu atbrīvot viņu no VID ģenerāldirektores amatu pēc pašas vēlēšanās.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu