Pasu lietā apsūdzēti vairāki toreizējie PMLP darbinieki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prokuratūra pagājušajā nedēļā vairākiem toreizējiem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbiniekiem uzrādījusi apsūdzības tā dēvētajā pasu krimināllietā. Uz prokuratūru nosūtītajā kriminālprocesā trim toreizējām PMLP amatpersonām apsūdzības uzrādītas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pastāstīja, ka vienai no šīm amatpersonām apsūdzība arī uzrādīta par kukuļdošanu, un par šādu noziegumu apsūdzība uzrādīta arī vienam toreizējam PMLP darbiniekam, kas strādāja uz līguma pamata.

Savukārt diviem Krievijas pilsoņiem un kādai privātpersonai apsūdzības uzrādītas par kukuļdošanu, privātpersona tiek apsūdzēta arī par kukuļa piesavināšanos.

Šajā lietā noskaidrotas piecas personas, uz kuru vārda nelikumīgi tika izdotas un noformētas Latvijas pilsoņu pases. Četri no šiem cilvēkiem bija no vienas ģimenes.

Apsūdzēto vārdus gan pagaidām neatklāj

Ar šīm apsūdzībām izmeklēšana pasu lietā nebeidzas, jo uz prokuratūru tika nosūtīta tikai daļa no pasu lietas, kuru joprojām izmeklē Drošības policija.

Pēc prokuratūras uzskata, amatpersonas ņēma kukuļus un apzināti norādīja nepatiesas ziņas dokumentos, lai tiktu izsniegtas pases.

Par vienu pasi - 10 000 latu

Par vienu pasi tika ņemts 10 000 latu liels kukulis, savukārt no četru cilvēku lielās ģimenes pieņemti 18 000 latu.

Jau ziņots, ka pasu lietā jau iepriekš ik pa laikam tiesa ir piespriedusi sodus nelikumīgi izsniegto pasu izmantotājiem. Toreiz Drošības policija no pasu lietas izdalīja atsevišķus pasu izmantotāju kriminālprocesus un tos nodeva prokuratūrai.

Viena no pasu lietā iesaistītajām personām ir bijusī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītāja Olita Magone. Pirms tam viņa bija Iekšlietu ministrijas PMLP Iedzīvotāju reģistra departamenta direktore.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu