Ministrija neļauj Langem apvienot darbu LVC un Jelgavas Domē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonedēļ Jelgavas Dome lems par deputāta pilnvaru izbeigšanu no «Vienotības» Domē ievēlētajam un par uzņēmuma «Latvijas valsts ceļi» valdes priekšsēdētāju kļuvušajam Jānis Langem. Viņa darba devējs – Satiksmes ministrija – nav ļāvusi abus darbus apvienot. Nākamais kandidāts uz deputāta amatu «Vienotības» listē ir vēsturnieks Andris Tomašūns.

J.Lange portālam zz.lv skaidro – pamatojoties uz likumu «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā», lūdzis ministrijai atļauju strādāt abos amatos, taču no ministrijas saņemts atteikums.

«Jelgavas Domē ne uz kādiem amatiem nepretendēju, bet gribēju nostrādāt četrus gadus, pievēršot uzmanību pagalmu labiekārtošanai. Diemžēl darbs būs jāpamet,» atzīst par uzņēmuma «Latvijas valsts ceļi» valdes priekšsēdētāju kļuvušais J.Lange.

Ceturtdien ieplānotās Jelgavas Domes sēdes kārtība liecina, ka jautājums par J.Langes kā deputāta pilnvaru izbeigšanu tiks skatīts kā pēdējais.

Saskaņā ar Republikas pilsētas Domes un novada Domes deputāta statusa likumu, deputāta pilnvaras izbeidzas pirms termiņa ar brīdi, kad Dome ir pieņēmusi lēmumu par deputāta pilnvaru izbeigšanos sakarā ar deputāta personisku rakstveida iesniegumu par savu pilnvaru nolikšanu. Lēmums par deputāta pilnvaru izbeigšanos pirms termiņa sakarā ar viņa iesniegumu ir jāpieņem nākamajā Domes sēdē, tiklīdz Domes priekšsēdētājs ir saņēmis deputāta personisku rakstveida iesniegumu par savu pilnvaru nolikšanu. Ja šādu lēmumu Dome nepieņem, attiecīgā deputāta pilnvaras izbeidzas ar dienu, kas seko attiecīgajai Domes sēdes dienai.

Centrālās vēlēšanu komisija dati liecina, ka J.Lange pašvaldību vēlēšanās no vēlētājiem saņēmis 266 plusus un 178 svītrojumus, kopumā iegūstot 1654 punktus. Nākamais pēc viņa ir A.Tomašūns ar 322 plusiem, 253 svītrojumiem un 1639 punktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu