Sākta biļešu iepriekšpārdošana uz "Baltijas pērles" seansiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šodienas Rīgas Kongresu namā, kurā izveidots starptautiskā kinofestivāla "Baltijas pērle" centrs, sākta biļešu iepriekšpārdošana uz festivāla filmu seansiem, informē festivāla rīkotāji. Festivāla "Baltijas pērle" atklāšana notiks 15.septembrī kinoteātrī "Splendid Palace"/"Rīga" ar 2011.gada Kannu kinofestivāla galveno sensāciju - režisora Mišela Hazanavičusa suģestējošo filmu "Mākslinieks", kas skatītāju zālē izpelnījās skaļas un ilgas ovācijas.

Sekojot tradīcijai, festivāla programmā iekļauti 2010.gada un 2011.gada spilgtākie kino sniegumi, kas saviļņojuši publiku Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos, kā arī retrospekciju parāde.

Šoruden skatītājiem tiks dāvāta iespēja baudīt dižākos kinomākslas darbus, par sava laikmeta simboliem kļuvušo aktieru un aktrišu spēli, noskatīties uz lielā ekrāna pasaules kino Zelta fonda pilnās, atjaunotās versijas, kas būs apkopotas tādās filmu programmās kā "Holivudas leģendas - laikmeta kinosimboli", "Šedevru atgriešanās", "Kino un klasika" un "Kino un mode".

Festivāla programmā būs iekļautas filmas, kuras veidojuši tādi pasaulē zināmi režisori kā Larss fon Trīrs, Pedro Almodovars, Aki Kaurismeki, Kims Kiduks, Vudijs Allens, Lukīno Viskonti, Orsons Velss, Terenss Maliks, Roberts Oltmens, Stīvens Frajs, Bēla Tarrs, Bruno Dimons, Toms Tikvers, Andrejs Zvjagincevs un daudzi citi.

"Baltijas pērles" naktsdzīvē šogad būs sagaidāmi divi kinomaratoni - pirmā 3D erotiskā filma "Sekss un dzen 3D: Ekstremālā ekstāze" un programma "Spītējot visiem aizliegumiem".

Pirmo reizi Rīgā uz lielā ekrāna būs skatāma leģendārā Orsona Velsa filma "Lieliskie Embersoni" un Terensa Malika izcilais veikums "Debesu dienas", kas pamatoti tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem pienesumiem pasaules kino vēsturē.

Starptautiskais kinofestivāls "Baltijas pērle" Rīgā notiks no 15.septembra līdz 25.septembrim. Patlaban festivāla mājaslapā "www.balticpearl.lv" ir atrodams filmu seansu plāns pirmajai festivāla nedēļai, savukārt ar pilnu seansu plānu varēs iepazīties septembra sākumā, bet ne vēlāk kā nedēļu pirms festivāla atklāšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu