Naksnīgākais Rīgas svētku pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

19.augusta naktī notika naksnīgākais Rīgas svētku pasākums – "OKartes nakts skrējiens", kam starts tika dots plkst. 23. Skrējiens nu kļuvis par atraktīvu galvaspilsētas svētku tradīciju, kopā pulcējot ne tikai aktīva un radoša dzīvesveida piekritējus, bet arī tūkstošiem ziņkārīgo, kas skrējiena dalībniekiem līdzi juta visā trases garumā, sākot no Rīgas Kongresu nama un Vanšu tilta un beidzot ar Valsts Mākslas muzeju un Valdemāra ielu.

Šogad skrējiens notika jau trešo reizi, pulcējot gandrīz 2500 dalībnieku. Tradicionāli no ierastām skriešanas sacensībām "OKartes nakts skrējiens" atšķiras ar startu naktī, plkst. 23, gaismas un mūzikas performancēm trasē, jautrību visas 4 km trases garumā, dalībnieku īpašo attieksmi pret saviem skriešanas "tērpiem" un naksnīgās Rīgas šarmu.

Neraugoties uz naksnīgo starta laiku, starp dalībniekiem bija ne tikai draugu grupas, uzņēmumu kolektīvi, politiskās partijas, bet arī daudzas ģimenes, kas Rīgas svētku svinēšanu piektdienas naktī iesāka ar iesildīšanos nakts skrējienā.

Raibajā dalībnieku pulkā šoreiz bija arī četri šogad dzimuši mazuļi.

Par skrējiena izklaides raksturu liecina arī fakts, ka dalībnieku vidējais vecums ir 24 gadi.

"OKartes nakts skrējienā" sportiskie rezultāti nav paši galvenie, jo trases programmu labāk izbaudīt, lēni tipinot un paraugoties uz pazīstamajām vietām no neierastām pozīcijām. Četrus kilometrus garo skrējiena trasi veidoja piecas dažādas koncepcijas priekšnesumu zonas. Priekšnesumus naksnīgajam skrējienam Foto zonā veidoja fotogrāfs Gatis Rozenfelds, kas gādāja par katra skrējēja iemūžināšanu uz Rīgas namu sienām, Skaņu zonā dalībnieki, asistējot dīdžejiem Krii un Elvi Soulsystems, varēja kļūt par pulsējošu skaņu celiņu autoriem, Performances zonā iedvesmu skrējienam nodrošināja horeogrāfs Agris Daņiļēvičs un deju grupas Dzirnas audzēkņi. Par videoprojekcijām startā un Video zonā rūpējās videomākslinieks Artis Dzērve. Visas trases garumā skrējējus uzmundrināja arī Radio 101 dīdžeji – Artis Volfs, Egons Reiters, Eduards Švāns, Toms Grēviņš un Kārlis Dagilis.

Paredzams, ka arī turpmāk OKartes nakts skrējiens apvienos sportu ar izklaidi, pulcējot kopā gan aktīvus sportistus, kas gatavi savu sportisko ikdienu padarīt interesantāku, gan arī visus aktīva dzīvesveida piekritējus, kas gatavi ļauties izklaidei sportiskā gaisotnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu