Simtiem cilvēku apmeklē Rīgas svētku pasākumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem cilvēku, spītējot retajām lietusgāzēm un pelēkajām debesīm, sestdienas priekšpusdienā apmeklēja Rīgas svētku pasākumus Vērmanes dārzā.

Bruņojušies lietussargiem

Rīdzinieki un viesi ir bruņojušies ar jakām un lietussargiem, bet bērni ietērpti lietusmēteļos. Pilsētas sabiedriskais transports ir par brīvu, taču dienas pirmajā pusē tas vēl nebija pārpildīts.

Foto: LETA

Vērmanes dārza uzstājās folkloras kopas, un ir izkārtotas desmitiem telšu, kur amatnieki un grāmatu izdevēji piedāvā savu produkciju. Darbojas arī vairāki ēdināšanas uzņēmumi, kas lielos katlos sautē kāpostus. Vienā no šādam vietām par 1,5 latiem tiek piedāvāts arī cūkas šņukurs, un cilvēki to arī iegādājas - latviešu virtuves tradicionālo ēdienu bija iegādājušās trīs kundzes, kas to omulīgi notiesāja.

100 gadus atpakaļ

Foto: LETA

Svētki norit daudzviet galvaspilsētā, arī Alberta ielā, kur uzburta atmosfēra, kāda tā bija pirms 100 gadiem - kundzēm ir tā laika kleitas, cepures. Braukā arī velosipēdisti un staigā ugunsdzēsēji tā laika formās. Katram interesentam arī ir iespēja pielaikot kādu no seno laiku tērpiem. Tiesa, Albertā ielā Rīgas svētku piedāvājumu neizbauda daudz apmeklētāju, un liela daļa ir ārzemnieki.

Foto: LETA

Tāpat Rīgā noteikti daudzi satiksmes ierobežojumi, piemēram, Kalpaka bulvārī var apskatīt dažādus spēkratus - dažādu marku žiguļus, volgas, čaiku, arī mikroautobusu Latvija un 60.-80.gados ražotu "SAAB" markas automašīnu. Daudzi pilsētas svētku apmeklētāji arī izmanto iespēju pie spēkratiem nofotogrāfēties.

Foto: LETA

Kopumā Rīgas svētki tiek aizvadīti mierīgi.

Jau vēstīts, ka sestdien notiks lielākā daļa Rīgas svētku pasākumu, tostarp lielkoncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda" Mežaparka Lielajā estrādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu