Daudz laimes, Rīga!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojas Rīgas pilsētas svētku kulminācija. Galvaspilsētas 810.jubilejā ļoti daudz rīdzinieku un viesu jau pa dienu apmeklē dažādas svētku aktivitātes un priecājas par bagātīgo izklaides un kultūras programmu.

Neierasti daudz ļaužu sestdien pulcējas Tallinas ielā posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Krāsotāju ielai.

Tā kā te pa laikam nedaudz uzlīst un uzpūš vēss vējš, rīdzinieki steidz baudīt dažādas veselīgās un siltās zāļu tējas.

Tēju gatavotājas atzīst, ka publika visatzinīgāk vērtē vairumam pazīstamās piparmētru un citronmētru tējas. “Diemžēl cilvēku zināšanas par tējām ir ļoti vājas.”

Foto: TVNET

Īpaši gara bērnu un pieaugušo rinda ir pie fotografēšanās stenda. Te dažu minūšu laikā iespējams nobildēties ar interesantām cepurēm.

Rinda pie fotogrāfiem un bilžu saņemšanas gan dažbrīd izveidojas tik gara kā padomju laikos pēc deficīta precēm...

Foto: TVNET

Ļoti aktīvi rīdzinieki izmanto arī iespēju pašu rokām un ar meistaru palīdzību izgatavot skaistas rotas. Izrādās – tas iespējams pavisam viegli! Vajadzīga tikai vēlme un pacietība.

Kad mazajiem cilvēkbērniem tās pietrūkst, meistarītes viņus uzmundrina un beigās izdodas izgatavot īpašas rotaslietas, ar ko vēlāk iepriecināt mājās palikušos.

Bērni priecīgi un apmierināti rāda pašu gatavotās rokassprādzes, krellītes un atslēgu piekariņus.

Foto: TVNET

Tāpat mazie rīdzinieki aktīvi glezno pilsētai apsveikumus un raksta vēlējumus. Arī pieaugušie izpaužas, uzrakstot pa vārdam. No to virknējuma rītdien taps īpaša poēma Rīgai.

Kāds vēlējums: “Lai Rīgai vienmēr daudz piķa!”

Savukārt Vārnu ielas cilvēki raksta: “Tramvaji pa Barona ielu traucas šurp un turp, jauni un veci, tāpat kā cilvēki.”

Daži apmeklētāji arī izmanto iespēju nopērties tepat blakus esošajā Baltajā pirtī, uz kuru dejā un dzejā aicina vairāki atraktīvi jaunieši. Šodien pirts apmeklējums maksā tikai latu.

Foto: TVNET

Vērmanes dārzā uzstājas folkloras kopas un ir izkārtotas desmitiem telšu, kur amatnieki un grāmatu izdevēji piedāvā savu produkciju. Darbojas arī vairāki ēdināšanas uzņēmumi, kas lielos katlos sautē kāpostus. Vienā no šādam vietām par 1,5 latiem tiek piedāvāts arī cūkas šņukurs, un cilvēki to arī iegādājas - latviešu virtuves tradicionālo ēdienu bija iegādājušās trīs kundzes, kas to omulīgi notiesāja.

Svētki norit daudzviet galvaspilsētā, arī Alberta ielā, kur uzburta atmosfēra, kāda tā bija pirms 100 gadiem - kundzēm ir tā laika kleitas, cepures. Braukā arī velosipēdisti un staigā ugunsdzēsēji tā laika formās. Katram interesentam arī ir iespēja pielaikot kādu no seno laiku tērpiem. Tiesa, Alberta ielā Rīgas svētku piedāvājumu neizbauda daudz apmeklētāju un liela daļa ir ārzemnieki.

Šodien lielu skatītāju interesi izraisīja arī Rīgas svētku laikā notiekošās aviosacensības.

Tikmēr, spītējot lietum, dziedātāju un dejotāju tūkstoši Mežaparkā gatavojas vakara lielkoncertam. Lielkoncerts sāksies plkst.20.

Svētki turpināsies arī svētdien. Svētdien, 21.augustā, Rīgā noslēgsies pilsētas 810 gadu jubilejas svinības. Galvenie notikumi svētdien risināsies 11.novembra krastmalā, kur rīdzinieki un Rīgas viesi varēs sastapt seno viduslaiku amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus. Dienas centrālais notikums būs jaunās Rīgas atslēgas izgatavošana un svētku noslēguma uguņošana.

TVNET aptaujātie svētku apmeklētāji šodien Rīgā notiekošo vērtē ļoti atzinīgi – viņi priecājas par bagātīgo svētku programmu un piedāvātajām izklaides iespējām.

Galvaspilsētas 810.jubileja esot izdevusies! Lai arī kāda būtu ikdiena, prieks, ka vismaz svētkos rīdzinieki vairāk un biežāk pasmaida.

Arī portāls TVNET vēl - lai Tev jauki svētki!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu