Seriāla «Viņas melo labāk» aktrise Dzelme grāmatas iegādājas antikvariātos (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Dailes teātra aktrise Inita Dzelme labprāt lasa grāmatas. Aktrise ir iecienījusi austrumnieciskus romānus un filozofiskas grāmatas par dzīvi.

Inita grāmatas lasa uzplūdiem: ir mirkļi, kad ir vēlme lasīt, un mirkļi, kad to negribas. Ja tiek atrasta kāda grāmata, kas uzrunā, tā tiek uzreiz izlasīta. Darba dēļ aktrisei ir maz brīvu brīžu, ko veltīt lasīšanai, jo darbs teātrī un filmēšanās seriālā «Viņas melo labāk» prasa daudz uzmanības un laika.

«Tā apzināti lasīt sāku pēc pilngadības sasniegšanas. Skolas laikā, kad bakstīja un teica, ka obligāti ir jāizlasa dažādas grāmatas, mani tas motivēja obligāti to nedarīt,» smejas Inita.

Foto: Sejas.lv

Initai patīk apmeklēt bibliotēkas un lasīt grāmatas ar savu smaržu. Tomēr lēnām arī pašas mājās vācas kopā bibliotēka.

«Patīk apmeklēt antikvariātus un tur meklēt grāmatas. Reizēm tādas pērles var atrast! Nepatīk jaunas grāmatas, priekšroku dodu antikvariāta grāmatām, kurām ir sava smarža, savs stāsts,» tā Inita.

Aktrise lasa dažāda tipa grāmatas. Patīk gan filozofiskas grāmatas par dzīvi, gan Austrumu romāni. Mīļākā autore Initai ir Enči Mina, kura raksta par Ķīnas kultūru un vēsturi.

«Lasu dažādas grāmatas; mājā, kurā filmējam seriālu, uz galda stāv grāmata par dārzniecību, esmu to pašķirstījusi, un man patika. Vienīgi par automašīnu būvēšanu nelasītu, tā mani neinteresē,» smejas Inita.

Foto: Sejas.lv

Šobrīd aktrise ir jau otro reizi ķērusies klāt grāmatai par Annu Kareņinu. Inita stāstu zina no galvas, jo ir redzējusi gan filmu, gan izrādi, tomēr grāmatu nekad nav izdevies izlasīt līdz galam.

«Tas stāsts mani uzrunā, nezinu, kāpēc, laikam saskatu kādu līdzību ar savu dzīvi. Grāmata, manuprāt, nelasās, jo vēl nav pienācis mans laiks to izlasīt. Katrai lietai savs laiks,» aizdomājas Inita.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu