Ar skaistu opermūzikas koncertu noslēdzas Rīgas svētku pirmā diena (25)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas svētkos piektdien, 16.augustā, plkst.21.00 pirmo reizi pie Brīvības pieminekļa notika opermūzikas koncerts «No Kurzemes hercoga līdz Vāgneram», kurā uzstājās Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki - solisti Liene Kinča, Evija Martinsone, Egils Siliņš, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Latvijas Nacionālās operas koris un «Svētku orķestris». Kā novēroja TVNET, Brīvības pieminekļa laukums bija pilns ar skatītājiem, kuri ar interesi baudīja krāšņo scenogrāfiju, gaismu un mūzikas saspēli.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents bija Andris Veismanis. Programmā iekļauti ar Latvijas teātra vēstures lappusēm saistītu pasaulslavenu un mazāk pazīstamu komponistu spilgtākie skaņdarbi. Programmas kodolā - mūzika, kas savulaik skanējusi Kurzemes hercoga galmā un Riharda Vāgnera operu lappuses. Koncerta rīkotāji sola ka tas būs īsts baudījums ikvienam klausītājam, pateicoties arī .

Koncertu vadīja Dita Lūriņa - Egliena un Orests Silabriedis.

Rīgas svētki turpinās ar šodien un rīt.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv

Svētku dienās 17. un 18.augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu