TVNET: uz radara (7. daļa) (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc ilgāka pārtraukuma iemetam aci rubrikā «uz radara», kur pievēršam jūsu uzmanību tādiem jauniem populārās mūzikas vārdiem, kuri ir savas muzikālās karjeras pašā sākumā, proti, izdevuši vien dažus interesantus singlus vai mazalbumus (EP) un vēl tikai gatavo savus debijas albumus. Šoreiz par 16 gadus veco Jaunzēlandes zvaigznīti Lordu (Lorde), austrāļu uzlēcošo hiphopa dīvu Igiju Azeliju (Iggy Azalea), zviedru/austrāļu projektu «Kate Boy» un neopsihedēliķiem «Temples».

Lorde

Ja uz sitienu jānosauc kādas populāras Jaunzēlandes grupas, tad noteikti prātā nāk brāļi Finni un viņu «Crowded House», Filipa jeb Pipa Brauna (Phillipa Brown) - mūziķe, kas pazīstama kā projekta «Ladyhawke» autore, varbūt viena hita meistari «The Naked And Famous» (vēl joprojām, šķiet, «Zelta zivtiņas» reklāmās skan «Young Blood» motīvs), Gotjē slavenā hita līdzautore Kimbra... un tas arī ātrumā viss.

Šogad šim nelielās Okeānijas valsts mūziķu sarakstam droši var piepulcināt sešpadsmitgadīgo dziedātāju Lordu (Lorde) jeb īstajā vārdā Ellu Jeliču-Okonoru. Meitene, kuru mūzikas bosi skolas talantu konkursā jau noskatījuši, kad viņai bija tikai 12 (tur viņa, starp citu, dziedāja Dafijas «Warwick Avenue»), ļoti veiksmīgi startējusi Amerikas mūzikas tirgū, savu pirmo digitāli izdoto mazalbumu «The Love Club» pārdodot jau 60 000 kopiju.

Īpaši veiksmīgs izrādījies singls «Royals». Man gan vairāk iepatikās tenisa tēmai veltītā mīlas dziesma «Tennis Court» (skat. video).

Meitenes albums «Pure Heroine» klajā nāks 30. septembrī, un mediji dziedātājai ar samtaino, mazliet piesmakušo balss tembru prognozē lielus panākumus.

Līdzīgas mākslinieces: Čārlija XCX, Džesija Veira, Sky Ferreira.

One to watch: Lorde

Igija Azelija
Igija Azelija Foto: instagram

Iggy Azalea

«Austrālijas Nikija Mināža» - tā varētu raksturot 23 gadus veco austrāļu reperi un modeli Igiju Azeliju (īstajā vārdā Amethyst Amelia Kelly), kas jau vairākus gadus mitinās ASV.

Viņas klipi video vietnē «Youtube» aplūkoti vairākus miljonus reižu un apliecina to, ka šī dāma ir spējusi uzrunāt publiku.

Uz Igijas panākumiem reaģējis arī kanāls MTV, izvirzot mākslinieci nominācijai «Artist To Watch».

MTV Artist To Watch: Iggy Azalea

Grūti, protams, prognozēt, kā attīstīsies reperes karjera. Vai nu viņa tiešām kļūs par «balto Nikiju», vai uzplaiksnīs tikai uz īsu brīdi, kā, piemēram, «Kreayshawn».

Debijas albums «The New Classic», kas tapis divus gadus, klajā nāks jau pavisam drīz.

"Temples"
"Temples" Foto: Publicitātes foto

Temples

Ir divas grupas šogad, par kurām atzinīgus vārdus ir teicis Noels Galahers. Šonedēļ apskatītais austrāļu duets «Jagwar Ma» un Keteringas jaunie psihedēliķi «Temples».

Nav tālu jāmeklē puišu muzikālās ietekmes - tie ir 1960. gadi («Byrds», «Beatles»). Arī vizuāli solists Džeimss Begšovs (James Bagshaw) ir «izliets» Marks Bolans (Marc Bolan).

Kopā ar jau daudzkārt slavētajiem «Tame Impala» un jaunajiem «The Wytches» «Temples» ir uz jauna neopsihedēlijas viļņa, kas ir tīkams gan vecajai paaudzei (fans ir arī bijušais «The Smiths» ģitārists Džonijs Marss, piemēram), gan jauniem klausītājiem, kas noguruši no top40 piedāvājuma.

Arī mūsu pašu «Laika suns» līderis Arnis Račinskis atzinis, ka pēc ilgāka laika beidzot ir kāda jauna grupa, ko ar baudu klausīties.

Grupa šogad izdevusi 7 collu plati «Colours To Life»

«Kate Boy»
«Kate Boy» Foto: Publicitātes foto

Kate Boy

Skandināvi pēdējos gados rada oriģinālāko popmūziku, nav šaubu. Minēšu tikai dažus - «The Knife», «Niki and the Dove», «Icona Pop»... no jaunākiem vārdiem Elliphant, MØ...

Šim sarakstam noteikti var pievienot Stokholmas elektropopa kvartetu «Kate Boy», kas izdevis, manuprāt, absolūti fantastisku popdziesmu «Northern Lights».

Grupas pamatā trīs zviedri (Markus Dextegen, Oskar Sikow Engström, Hampus Nordgren Hemlin) un Austrālijā dzimusi dziedātāja Keita Akhursta (Kate Akhurst).

Grupa šobrīd gatavo pilnmetrāžas albumu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu