Fotoreportāža: Rīgā sākas pilsētas svētku svinības (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgā šodien ar dažādiem pasākumiem sākušās pilsētas svētku svinības, kas ar ļoti plašu un daudzveidīgu sarīkojumu programmu turpināsies līdz 18.augustam. Svētku ieskaņā, šodien plkst.16 Bastejkalnā tika atklāta svētku programma bērniem. ar «Svētkiem Brīnumskapī», kur Kaķītis Laķītis svinēja savu dzimšanas dienu. Savukārt Spīķeru laukumā svinīgi svētkus atklāja pilsētas mērs Nils Ušakovs.

Vakarā krāšņs koncerts iecerēts pie Brīvības pieminekļa. Plkst.21 laukumā pie pieminekļa pirmo reizi Rīgas svētkos notiks brīvdabas opermūzikas koncerts «No Kurzemes hercoga līdz Vāgneram», kurā uzstāsies Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki - solisti Liene Kinča, Evija Martinsone, Egils Siliņš un Kalvis Kalniņš, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Latvijas Nacionālās operas koris un «Svētku orķestris». Programmā iekļauti ar Latvijas teātra vēstures lappusēm saistītu pasaulslavenu un mazāk pazīstamu komponistu spilgtākie skaņdarbi. Programmu vadīs Dita Lūriņa-Egliena un Orests Silabriedis.

Savukārt «Arēnā Rīga» šovakar plkst.18 uz koncertu aicināti grupas «Bi-2» fani, lai koncertā, kura programmu pavadīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Fēliksa Aranovska vadībā, iepazītu mūziķus no cita rakursa. Koncertā piedalīsies arī Jūlija Čičerina, Anastasija Poļeva un kāds iemīļots Latvijas dziedātājs, kura vārds tiks turēts noslēpumā līdz pat uzstāšanās brīdim.

Gandrīz visi Rīgas svētku pasākumi ir bez maksas, bet ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē «www.rigassvetki.lv».

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu