Elizabete Zagorska fotografējas rudzu laukā un iedzied roķīgu tautasdziesmu (12)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja un uzņēmēja Elizabete Zagorska aicina latviešus piestrādāt pie demogrāfijas uzlabošanas. Tādējādi Elizabete izdevusi drosmīgu latviešu tautasdziesmas «Āvu, āvu baltas kājas» versiju roķīgā noskaņā.

Foto: Publicitātes foto

Pazīstamā dziedātāja Elizabete Zagorska sākusi latviešu tautasdziesmu sēriju etno – folk stilā, apdziedot latviešu tautas folklorā vienmēr aktuālo vainadziņa tēmu un aicinot latviešus piestrādāt pie demogrāfijas uzlabošanas valstī. Izdota jau otrā tautasdziesma – «Āvu, āvu baltas kājas» sabiedrībai neierastā, pārsteidzošā skanējumā.

Foto: Publicitātes foto

«Man patīk strādāt ar tautas mantojumu - latviešu tautasdziesmām, un darbu šajā virzienā noteikti turpināšu. Īpaši patīk aizskart tautasdziesmās bieži minēto vainadziņa tēmu un šo sabiedrībā jūtīgo demogrāfijas tematu, jo par to ir jārunā! Esam pieraduši dzirdēt tautasdziesmas liriskā un maigā skanējumā. Dziesmas «Āvu, āvu baltas kājas» aranžija, iedziedātais galarezultāts roķīgā manierē mani pašu pārsteidz, tādēļ domāju, ka tas pārsteigs arī klausītājus. Jaunatne varēs iepazīt, savukārt vecākā paaudze, iespējams, no jauna iemīlēt šo Latvijā tik ļoti pazīstamo tautasdziesmu jaunās, pavisam nedzirdētās skaņās,» savas radošās izpausmes atklāj Elizabete.

Dziesmu «Āvu, āvu baltas kājas» aranžējis tautā pazīstamais mūziķis Atis Auzāns, savukārt ģitāras partiju iespēlējis Ēriks Upenieks.

Foto: Publicitātes foto

Pirmā Elizabetes ieskaņotā tautasdziesma «Līgodama upe nesa», kas pazīstama arī kā kāzu rituāla – mičošanas dziesma, jau paspējusi iekarot klausītāju sirdis.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu