Aviokatastrofu ar 75 upuriem Kongo izraisījis pilots

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jūlija sākumā notikušo iekszemes reisa pasažieru lidmašīnas katastrofu Kongo Demokrātiskajā Republikā, kurā gājuši bojā 75 cilvēki, izraisīja pilota kļūda, teikts ziņojumā, kuru apstiprinājusi Transporta ministrija. 43 no lidmašīnā esošajiem cilvēkiem palika dzīvi. Lidmašīnas vecums bija 43 gadi.

Aviokompānijas "Hewa Bora Airways" lidmašīna "Boeing 727" ar 118 cilvēkiem, kas bija ieradusies no valsts galvaspilsētas Kinšasas, 8.jūlijā nogāzās, lietus laikā mēģinot nolaisties Kisangani lidostā valsts ziemeļaustrumos. Lidmašīna nokrita biezā mežā netālu no lidostas skrejceļa.

"Katastrofa un tās sekas notika cilvēka kļūdas dēļ, kuru izdarīja pilots - lidmašīnas kapteinis, kas nepareizi novērtēja laikapstākļus, lai gan viņš ne vien bija informēts par tiem, bet arī lidoja caur tiem," teikts valdības komisijas pagaidu ziņojumā.

Ziņojumā arī teikts, ka divi gaisa satiksmes dispečeri snieguši pilotam "kļūdainu informāciju " par laikapstākļiem, sakot, ka "nedaudz līst". Kisangani nacionālais meteoroloģiskais birojs valdības komisijai paziņoja, ka lijis "stiprs lietus, kuru pavadījusi vētra, un tie bija nelabvēlīgi apstākļi nolaišanās veikšanai ".

Ziņojums tika publicēts laikrakstā "Le Soft".

Katastrofas izmeklēšanas dēļ Transporta ministrija jūlija vidū anulēja aviokompānijas "Hewa Bora Airways" darbības licenci līdz turpmākam paziņojumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu