Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībai - krīzes vadības komanda

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzirkstele.lv

SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības” īpašnieki nolēmuši, ka, 9.septembrī beidzoties apvienības līdzšinējās valdes pilnvarām, valdes vietā tiks izveidota krīzes vadības komanda. “Dzirksteli” par to informē Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa.

"Šāds lēmums pieņemts, lai nekavējoties stabilizētu situāciju, kas izveidojusies pēc līdzšinējās valdes priekšsēdētājas Mudītes Jacevičas atkāpšanās no amata. Praktiski tā būs krīzes vadības komanda, kuras uzdevums novērst bankrota draudus Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībai,” skaidro S.Daudziņa. Viņa stāsta, ka krīzes vadības komandā tikšot iekļauti speciālisti no Gulbenes un Balvu pašvaldībām, kā arī kāds neatkarīgs finanšu eksperts, lai gūtu skaidru skatu no malas. Pēc S.Daudziņas domām, līdz šim ir pietrūcis tieši šāda objektīva skatījuma. “Slimnīcu apvienības valdē bija Balvu un Gulbenes slimnīcu ārstes. Viņām bija grūti pieņemt kardinālus lēmumus, kaut sen ir skaidrs, ka slimnīcu apvienība diemžēl katru dienu nes zaudējumus,” saka S.Daudziņa..

Balvu, Gulbenes, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadu domes, kas ir Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības īpašnieces, par galveno uzdevumu uzskata, pirmkārt, reorganizāciju, lai pilnībā izslēgtu ārstniecības pakalpojumu dublēšanos, un, otrkārt, optimizāciju, lai pakalpojumu izmaksas būtu saprātīgas.

S.Daudziņa norāda, ka slimnīcu apvienība tika dibināta pēc Veselības ministrijas ieteikuma 2009.gadā ar mērķi saglabāt abas slimnīcas, cerot, ka tā šajā reģionā tiks saglabātas neatliekamās medicīniskās palīdzības iestādes. ”Apvienībā nav izdevies izslēgt dublējošas infrastruktūras un efektivizēt pakalpojumu izmaksas. Samazināta valsts finansējuma apstākļos tas radījis bankrota draudus,” skaidro viņa.

Pašvaldības konsultējušās ar ekspertiem, plānots jautājumu aktualizēt arī Latvijas Pašvaldības savienībā. Arī Veselības ministrija norādījusi uz lielāku pašvaldību atbildību veselības aprūpes jautājumu risināšanā un medicīnisko pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā iedzīvotājiem.

Jau rakstījām, ka M.Jaceviča atlūgumu iesniegusi 9.augustā. Tas, visticamāk, ir saistīts ar sarežģīto finansiālo situāciju, jo valsts finansējums slimnīcu apvienībai ir samazināts par vairāk nekā 50 tūkstošiem latu. Valde, kuru vada M.Jaceviča, protestējot pret šādu situāciju, nevēlējās parakstīt līguma grozījumus ar Veselības norēķinu centru, taču SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” kapitāldaļu turētāji lēma citādi. Viņi uzskatīja, ka līguma grozījumi ir jāparaksta, jo pretējā gadījumā slimnīcu apvienība nemaz nesaņemtu finansējumu un mediķi paliktu bez algām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu