Belte: LTV žurnālistiem piedāvā izaicinājumus (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzija (LTV) var Latvijas vadošajiem žurnālistiem piedāvāt tādus profesionālus izaicinājumus un darba vidi, kas tiešām spēj aizraut, materiālos jautājumus atstājot otrajā vai pat trešajā plānā, uzskata LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

«LTV nav komerciāla struktūra un nevar atļauties finansiālā ziņā saviem darbiniekiem nodrošināt neierobežotu atalgojumu. Šajā periodā esam uzrunājuši plašu jauno un bijušo žurnālistu spektru un diemžēl no gana daudziem esam saņēmuši sadarbības atteikumu tieši ierobežotā atalgojuma dēļ. Tomēr, esot Baltijā senākā televīzija ar pusgadsimta pieredzi un skatītājiem, kuri LTV ir lojāli jau vairākās paaudzēs, mēs varam piedāvāt Latvijas vadošajiem žurnālistiem tādus profesionālus izaicinājumus un darba vidi, kas tiešām spēj aizraut, materiālos jautājumus atstājot otrajā vai pat trešajā plānā,» informē Belte.

Viņaprāt, daudzi LTV vadošie speciālisti un profesionāļi, ne tikai žurnālistikas jomā, pievienošanos LTV šajā sarežģītajā, bet ļoti interesantajā periodā, kad LTV sāk atdzīvoties un veidoties par jaunu, modernu mediju, uzskata par izaicinājumu savai profesionalitātei un unikālu iespēju veidot pieredzi, gūt zināšanas. Viņš uzsver, ka arī valsts sektorā var redzēt daudzus talantīgus ekonomistus, politiķus, kultūras darbiniekus, kuri dara tiešām valstiskas lietas un vada globālus procesus, bet «nebūt nesaņem lielāku algu kā komercstruktūrās strādājošie».

«Vai Dziesmu svētku organizētāji tajās dienās, kad notika svētki, domāja primāri par to, cik par šīm dienām viņi saņems atalgojumā?» retoriski jautā LTV vadītājs. Belte skaidroja, ka LTV valde dara visu iespējamo, lai nodrošinātu saviem darbiniekiem, to skaitā vadošajiem žurnālistiem, «cilvēka cienīgus darba apstākļus, tomēr runāt par kādu īpaši lielu atalgojumu būtu nekorekti».

Viņš pauž gandarījumu, ka LTV komandai ir izdevies piesaistīt jaunus, izaicinājumiem atvērtus profesionāļus un motivēt viņus sadarbībai ar LTV rudens sezonas tapšanā. «Jaunpiesaistīto žurnālistu vienas stundas atalgojuma likme nav lielāka kā jau strādājošajiem žurnālistiem, bet profesionālais azarts un ievērojamās un augstās darba spējas, ar kādām kolēģi ir gatavi ķerties pie savu raidījumu veidošanas, liecina, ka šie cilvēki strādās sabiedrības informēšanas labad, nepakārtojot darba kvalitāti atalgojumam,» skaidroja Belte.

Kā ziņots, gaidāmajā sezonā LTV raidījumu veidotāju komandu papildinās žurnālisti Ilze Nagla, Kārlis Streips, Inga Spriņģe un Guntis Bojārs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu