KNAB šonedēļ aizturējis bijušo VID vadītāju Jezdakovu (116)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ aizturējis bijušo Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Neliju Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, liecina aģentūras LETA rīcībā nonākusī informācija.

Pagaidām gan nav zināms, kādā lietā aizturēšana veikta. Rīgas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons apstiprināja, ka šonedēļ KNAB bija pieteicis trīs sankcijas izmeklēšanas darbību veikšanai, taču citu informāciju tiesa nevarot atklāt. Apcietinājuma sankcija gan nav tikusi iesniegta.

Jezdakovas advokāts Rinalds Bušs kategoriski atteicās komentēt šo situāciju, jo ir parakstījies par izmeklēšanas ziņu neizpaušanu. Advokāts norādīja, ka «viņš nevēlas nonākt divdomīgā situācijā par viedokļa paušanu».

KNAB otrdien un trešdien kāda kriminālprocesa veicis atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta, aģentūrai LETA teica KNAB preses pārstāve Inta Šaboha.

Jau ziņots, ka Jezdakova šovasar finanšu ministram iesniedza lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar 10.jūliju. Finanšu ministrs atlūgumu pieņēma, un valdība 2.jūlijā nolēma amatpersonu no amata atbrīvot.

VID ģenerāldirektore toreiz ar dienesta Sabiedrisko attiecību daļas starpniecību izplatīja komentāru, kurā min, ka ir gandarīta par paveikto. «Esmu izdarījusi visu, kas bija iecerēts, un šobrīd vēlos pievērsties citu ieceru realizēšanai. Turpināšu strādāt līdz pēdējai darba dienai ar pilnu atdevi,» apgalvoja Jezdakova.

Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma kopš 2010.gada marta.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu