Rīgas svētku tiešraides - LTV, LNT un Latvijas Radio

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 19. līdz 21. augustam Rīgas svētkus atspoguļos gan Latvijas televīzija, gan telekompānija LNT, gan Latvijas Radio.

* Sestdien, 20. augustā, plkst. 21.20 LTV1 ēterā sāksies translācija no Rīgas 810. jubilejai veltītā svētku lielkoncerta "Meistars. Dziesma. Leģenda", kas notiks Mežaparka lielajā estrādē. Koncerts pulcēs 7000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas, aicinot skatītājus un klausītājus piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā himna Latviešu Dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus un meistarus - diriģentus un komponistus. Koncerta sadziedāšanās daļā būsim kopā ar leģendārajiem "Čikāgas piecīšiem".

LTV7 skatītājiem piedāvās ekstrēmāko svētku notikumu: sestdien, 20. augustā, plkst. 17.20 LTV7 ēterā un internetā sāksies tiešraide no FAI "Elite Aerobatic Formula" starptautiskajām sacensībām augstākajā pilotāžā.

Rīgas svētku dienasgrāmatas ēterā būs 19. augustā plkst. 22.15, 20. augustā plkst. 19 un 21. augustā plkst. 22.40. Tās sniegs plašu un visaptverošu ieskatu svētku norisēs.

* LNT kanālā sestdien plkst.20.45 būs Rīgas svētku dienasgrāmata, bet svētdien skatītājiem būs iespēja svētku norisei sekot visas dienas garumā. Rīgas svētku tiešraides, kuras vadīs Māris Grigalis un Liene Bērziņa, svētdien tiks pārraidītas plkst. 10, 13, 16 un 18, bet plkst. 20.20 LNT kanālā varēs vērot Rīgas svētku koncertuzvedumu "Leģenda par Rīgas atslēgu", kas veltīts leģendai par Lielo Kristapu, Rīgu un tās atslēgu. Pasākuma izskaņā paredzēta svētku uguņošana.

Savukārt Latvijas Radio 2 (LR2) šonedēļ katru darbdienu plkst. 16 tiek spēlēta radio spēle "Atraktīvā Rīga". Spēles noslēgums skanēs LR2 ēterā 20.augustā plkst.19, kad viktorīnā tiks noteikts "Grand Prix" ieguvējs, balvā saņemot lidojumu gaisa balonā kopā ar slaveno pilotu Gunāru Dukšti.

20.augusta vakarā plkst. 20 Latvijas Radio 1 (LR1) tiešraidē varēs klausīties Rīgas 810 gadu jubilejai veltīto svētku lielkoncertu "Meistars. Dziesma. Leģenda".

23.augustā plkst.22.15 LR1 piedāvās Latvijas Radioteātra sagatavoto jauniestudējumu "Rīga, mana Rīga", kurā būs dzirdamas arī dziesmas ar Aleksandra Čaka vārdiem. Iestudējuma režisors ir Andrejs Migla, skaņu režisors Andis Ploks, un to ierunājis aktieris Valdis Lūriņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu