Ar 90 automašīnu parādi Rīgā noslēdzies lielākais MINI pasākums Baltijā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. augustā Rīgā, Sporta kompleksa 333 trasē notika 4. Baltic Mini Challenge (BMC) – starptautiskas sacensības MINI entuziastiem ar ielas satiksmei paredzētām automašīnām.

MINI dienai Rīgā reģistrējās 90 mašīnas no Latvijas, Lietuvas, Maskavas, Sanktpēterburgas, Baltkrievijas un pirmo reizi ar plašāku pārstāvniecību piedalījās Igaunija. Viskuplāk bija pārstāvēti Maskavas, Sanktpēterburgas un Minskas MINI klubi, kas liecina, ka BMC iekarojis stabilu vietu rosīgajā MINI entuziastu starptautisko pasākumu kalendārā, TVNET informēja www.minimania.lv pārstāvis Toms Šimis.

Iesildoties sacensībām, notika orientēšanās Rīgas centrā, kurai sekoja brauciens uz viesmīlīgo 333 trasi, kur risinājās dienas galvenais notikums.

Interesanti, ka Mini Sport klasē, kā arī absolūtajā vērtējumā atkārtojās pagājušā gada tendence, kad principiāli spēkiem mērojās braucējs no Krievijas Pjotrs Ļeonovs un baltkrievs Andrejs Baranovskis. Sīvā cīņā uzvarēja Pjotrs Ļeonovs. Notika ātrumsacensības arī Cooper, Classic, FeMini un Countryman klasēs. Mini Classic klasē pēc vairāku gadu pūliņiem beidzot saldo uzvaru izcīnīja Lietuvas MINI kluba prezidents Jevgeņijs Rudaks.

Kamēr ugunīgākie MINI cienītāji noskaidroja attiecības ātrumtrasē, pārējie dalībnieki un līdzjutēji piedalījās atrakcijās un spēlēs un skaistumkonkursā izvēlējās glītāko auto, jo MINI ir ne tikai ātrums, bet arī atraktivitāte!

MINI svētku noslēgumā draudzīgajā Kalnciema kvartālā Rīgā tika uzstādīts Rīgas MINI rekords – slēgtā teritorijā tika novietotas 65 MINI/Mini automašīnas. Rekords fiksēts foto un video. Pēc rekorda uzstādīšanas turpat Kalnciema kvartālā notika Čempionu balle ar uzvarētāju sumināšanu, mīmu priekšnesumu un pasaules hitu izlasi Mika Dukura un grupas sniegumā.

Nākamais lielākais pasākums reģiona MINI entuziastu kalendārā ir salidojums Polijas pilsētā Gdaņskā, uz kuru pošas daudzas ekipāžas no Latvijas, jo MINI nav vienkārši auto, bet dzīvesveids!

Pirmo BMC 2010. gadā Lietuvā rīkoja turienes MINI/Mini klubs minipeople.lt. Latvijas MINI/Mini klubs minimania.lv BMC tradīciju pārņēma 2011. gadā un kopš tā laika sacensības un MINI entuziastu tikšanās Latvijas skaistākajās vietās un labākajās ātrumtrasēs notiek katru gadu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu