Latvijas alpīnisti sasnieguši vienu no Pamira virsotnēm (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušas desmit dienas kopš otrdienas, 6.augusta rīta, kad Latvijas alpīnisti no Pasor ciemata (3500 m) devās maršrutā Pamira kalnos, lai veiktu trīs pirmkāpienus.

Viņi pakāpeniski arvien palielināja atrašanās augstumu, aklimatizējās, veica vairāku nometņu ierīkošanu un detalizētāku teritorijas izpēti.

Trešdien, 31.07.13., no Rīgas lidostas uz Tadžikistānas galvaspilsētu Dušanbi devās alpīnistu kluba Traverss komanda. Komandas mērķis ir uzkāpt vairākās par 6000 m augstākās Pamira virsotnēs, kuras vēl neviens nekad nav sasniedzis. Veikt trīs pirmkāpienus.

Pamirā, Grum-Gržimailo un Fedčenko ledāju apkārtnē, Jazgulemskij grēdā ir apzinātas trīs virsotnes, kurās vēl neviens nav bijis. Divām no tām ir dots vārds – Havraz (6124 m) un Omara Haijama (6315 m), un viena vēl ir bez vārda.

Trešdienas rītā alpīnistu grupa veica pirmkāpienu Havraz (6124 m) virsotnē. Tā ir pirmā ekspedīcijas sasniegtā neuzkāptā Pamira virsotne. Pirmkāpiens Havraz tika veikts no pārejas Sņežnij puses.

Grupas dalībnieki jūtas labi, ir teicamā fiziskajā formā un pozitīvi noskaņoti tālākajai ekspedīcijai.

Trešdien ekspedīcijas dalībnieki devās uz Mai Gantman pāreju (5300 m) nakšņot, lai 15.augustā dotos tālāk: divas dienas ietu pa Grum Grižmailo ledāju un nokļūtu maksimāli tuvu nākamajai neuzkāptajai virsotnei.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu