Par musināšanu uz grautiņiem Lielbritānijā - četri gadi cietumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par musināšanu uz vardarbīgajiem grautiņiem, izmantojot sociālo tīklu "Facebook", otrdien Lielbritānijā četru gadu cietumsods piespriests diviem vīriešiem.

Publicē uzsaukumus

Abi apsūdzētie - 20 gadus vecais Džordans Blekšovs no Češīras un 22 gadus vecais Perijs Satklifs Kīnans no Voringtonas - notiesāti par "Facebook" publicētajiem uzsaukumiem, kuros tīmekļa lietotāji mudināti rīkot nekārtības šajās pilsētās.

Kā norāda prokurors Martins Makrobs,

šo jauniešu izveidotās "Facebook" lapas vietējos iedzīvotājos izraisījušas "paniku un pretīgumu".

"Džordans Blekšovs un Perijs Satklifs neatkarīgi viens no otra, atrodoties savās drošajās mājās, domāja, ka būtu pieņemami izveidot "Facebook" lapu, lai musinātu citus piedalīties nekārtībās Češīras" grāfistē, skaidro prokurors. "Viņi kļūdījās."

Grautiņi nerimās četras naktis

Plašie grautiņi, kas nerimās četras naktis pēc kārtas, sākās 6.augustā Londonā, kad miermīlīga demonstrācija, kuru izraisīja kāda policijas sašauta Totenhemas iedzīvotāja nāve, pārauga vardarbībā. Nemieri nākamajās naktīs pārmetās arī uz citiem Londonas rajoniem un Anglijas pilsētām. Pēdējo desmitgažu vērienīgāko grautiņu dalībnieku aresti joprojām turpinās, un, pēc jaunākajiem datiem, apcietināti ir jau aptuveni 2800 cilvēku, un teju pusei ir uzrādītas apsūdzības - vandalismā, dedzināšanā, huligānismā un laupīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu