Heikila kļuvis par Baltkrievijas izlases galveno treneri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hockey.by

Pazīstamais Somijas hokeja speciālists Kari Heikila kļuvis par Baltkrievijas valstsvienības galveno treneri, otrdien paziņoja šīs valsts hokeja federācija.

Līgums ar somu noslēgts uz trīs gadiem, kas ietver gatavošanās ciklu 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Heikila vēl nesen bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Jaroslavļas "Lokomotiv" un Magņitogorskas "Metallurg" galvenais treneris.

2011. gadā viņš kā "Metallurg" treneris kopā ar pašreizējo Krievijas valstsvienības galveno treneri Zinetulu Biļaļetdinovu vadīja KHL Zvaigžņu spēles Austrumu konferences sastādīto čehu uzbrucēja Jaromira Jāgra komandu.

Pārrunas ar Baltkrievijas Hokeja federāciju veica arī bijušais Latvijas izlases vadītājs Oļegs Znaroks, taču viņa vadītā kluba Maskavas "Dinamo'' vadība Znarokam izvirzīja ultimātu un viņš no domas strādāt par kaimiņvalsts galveno treneri atteicās.

Maskavas "Dinamo'' Znarokam lika izvēlēties - turpināt darbu klubā vai strādāt ar Baltkrievijas izlasi.

Iepriekš Baltkrievijas valstsvienības galvenā trenera amatā bija Eduards Zankovecs. Viņš pēc neveiksmīgi aizvadītā 2011. gada pasaules čempionāta Slovākijā, kurā baltkrievi cīnījās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, uzrakstīja atlūgumu, un Baltkrievijas Hokeja federācija trenera demisiju pieņēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu