Mārtiņa Ruska Krievijas piedzīvojumi! (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

TV muzikālā šova «OKartes skatuve» uzvarētājs un radio «Capital FM» ētera balss Mārtiņš Ruskis tikko atgriezies no Maskavas, kur piedalījās starptautiskā jauno dziedātāju konkursā «Pirogovsky Rassvet». Šajā konkursā no konkurences nav bijis ne vēsts, Mārtiņš sadraudzējies ne tikai ar konkursa organizatoriem, bet arī konkursantiem, bijis Sarkanajā laukumā un izbaudījis kārtīgu banketu un emocijas, dziedot 4000 cilvēku auditorijai, bet mājiniekiem pārvedis pilnu somu ar suvenīriem.

Mārtiņš pēc atgriešanās Rīgā jau sācis darba gaitas radio «Capital FM», turklāt, ļaujot saviem kolēģiem baudīt atvaļinājumu, viņš ēterā strādā no rīta līdz vakaram. Vaicājot, vai pēc Krievzemē notiekošā konkursa dziedātājs nav vēlējies pats paņemt atvaļinājumu, viņš atzīst, ka gluži pretēji, mājās atgriezies ar jaunām emocijām un uzlādējies ar enerģiju.

Foto: No personiskā arhīva

Šāda veida konkursā dziedātājs piedalījās pirmo reizi. Viņš sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» teic, ka tā bijusi lieliska pieredze un motivācija jauniem darbiem un idejām. Visi 17 konkursanti bijuši sirsnīgi un draudzīgi noskaņoti, bez sīvas sāncensības. Tādēļ Mārtiņš piedzīvojis tādas pašas emocijas, kā dziedot koncertā, turklāt šoreiz 4000 skatītāju priekšā, jo konkurss norisinājies stadionā.

Foto: No personiskā arhīva

Ierodoties no Rīgas, Mārtiņam Maskavā jau pretī bija atsūtīta automašīna, kas viņu nogādāja viesnīcas tipa pansionātā «Kļazm», kur katram konkursantam bija iedalīts savs numuriņš. Pansionātā, kur tobrīd atpūtās arī Krievzemes deputāti, konkursanti ieturējuši ikdienas maltīti. Mārtiņš teic, ka šeit arī nogaršojis un iepazinis slāvu virtuves labumus. «Uz Maskavu nebiju paņēmis līdzi siltās drēbes un nebija arī vajadzības pēc tām, jo laiks bija silts un saulains, tādēļ, atgriežoties mājās, biju pārsteigts, cik te auksti,» viņš nosaka.

Foto: No personiskā arhīva

Uz visiem pasākumiem, banketiem un ekskursijām konkursanti devās īpaši norīkotā autobusā. Mārtiņš pirmo reizi bijis Maskavā un apskatījis Sarkano laukumu, kā arī pavizinājies ar metro. «Man nesagādā problēmas krievu valoda, tādēļ varēju gan reklāmas uzrakstus izlasīt, gan sarunāties,» atklāj Mārtiņš.

Foto: No personiskā arhīva

Braucot uz Maskavu, Mārtiņa stilīgo frizūru izveidoja pašmāju frizieris Kārlis Ezergailis. Ar frizūru bija trāpīts desmitniekā, jo gan metro, gan konkursā sastaptie ļaudis vēlējās pieskarties Mārtiņa matu griezumam.

Līdzpaņemtos krievu rubļus Mārtiņš iztērējis pilnībā, atvedot mājiniekiem pilnu somu ar suvenīriem.

Uz Maskavu dziedātāju pavadīja bērnu un jauniešu vokālās studijas «Aprīļa pilieni» vadītāja Nijole Berezina.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu