RP: Valdībā nekādi lēmumi par nodokļu izmaiņām nav pieņemti (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdībā šodien nekādi lēmumi par nodokļu izmaiņām nav pieņemti un Finanšu ministrijas (FM) izplatītā informācija neatbilst patiesībai un ir pārprotama, pauda Reformu partijas (RP) pārstāve Anna Kononova.

Kononova skaidroja, ka valdība šodien vien lēma par to, pēc kāda principa FM aprēķināt plānoto fiskālo telpu. Diskusija par nodokļiem un budžeta ieņēmumu daļu šodien nenotika, kā arī par to vakar bija vienojusies koalīcijas padome.

Kā iepriekš informēja FM, valdība šodien konceptuāli atbalstījusi vairākus priekšlikumus valsts budžeta ieņēmumus palielinošiem pasākumiem un vienojās par pamatu izmantot FM piedāvāto darbaspēka nodokļu samazināšanas modeli, kas paredz samazināt darba ņēmēja valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi no 11% līdz 10%, sākot ar 2014.gada 1.janvāri, bet iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi nākamgad saglabāt esošajā apmērā jeb 24%.

Šis FM piedāvājums paredz pēc 2014.gada ar katru nākamo gadu samazināt IIN likmi par 1% līdz 22%. Tāpat modelis paredz ar nākamo gadu palielināt neapliekamo minimumu, diferencējot to no darba algas lieluma no 45 līdz 84 latiem jeb no 64 līdz 119 eiro, kā arī palielināt atvieglojumus par apgādībā esošajām personām līdz 98 latiem jeb 139 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu