Aizdomas par vēl viena liecinieka nāvi Lemberga lietā (184)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prokurori vakar tiesā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā iesnieguši Dānijas specdienestu noklausītas sarunas starp apsūdzētajiem, kurās, pēc prokuratūras domām, apstiprinās Lemberga īpašumtiesības atsevišķās komercsabiedrībās. Tikmēr neoficiāla informācija liecina, ka aizsaulē aizgājis vēl viens šīs krimināllietas liecinieks - Juris Šķibelis.

Oficiāla apstiprinājuma prokuratūrai vēl nav, taču no Lemberga aizstāvjiem vakar tiesā izskanējusi informācija, ka viens no lieciniekiem, Juris Šķibelis, esot miris.

Šķibelis ir viens no cilvēkiem, kas savulaik liecinājis pret apsūdzēto Ansi Sormuli. Šķibelis savulaik bijis AS «Naftas parks» vadītājs, bet nu jau bija pensionārs.

«Viņš bija viens no lieciniekiem, kas liecināja par to, kā savā laikā Ansis Sormulis Aivara Lemberga uzdevumā prettiesiski pieprasīja kukuļa veidā atdāvināt viena uzņēmuma akcijas,»

teica prokurors.

Prokurors nedomā, ka Šķibeļa aiziešana aizsaulē negatīvi ietekmēs lietu un apsūdzības uzturēšanu, jo prokuratūra jau pirmstiesas izmeklēšanā šo personu vairākkārt pratinājusi, lai nodrošinātos ar nepieciešamajiem pierādījumiem.

Pēdējos gados mūžībā aizgājuši vairāki liecinieki

- 2009.gada februārī mira 1944.gadā dzimušais uzņēmējs Krists Skuja, bet 2009.gada oktobrī mūžībā aizgāja 55 gadus vecais Ventspils uzņēmējs Laimonis Junkers.

Komentāri (184)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu