Pakistāna ķīniešiem izrāda ASV slepenās tehnoloģijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistāna ļāvusi Ķīnas militārajiem inženieriem nofotografēt helikopteru, kas avarēja meklētā terorista Osamas bin Ladena likvidācijas operācijā.

Ķīniešiem arī ļauts paņemt paraugus no pārklājuma, kas lidaparātam ļauj palikt nemanāmam radariem.

Amerikāņu helikopters avarēja bin Ladena likvidācijas operācijas laikā Pakistānā naktī uz otro maiju. Kopumā operācijā esot piedalījušies trīs helikopteri. Viens no tiem nokrita netālu no mājas, kurā terorists slēpās.

Pēc helikoptera "Black Hawk" avarēšanas militāristi to centās iznīcināt, lai slepenās tehnoloģijas nenonāktu nepareizās rokās. Taču neiznīcināts palika helikoptera astes gals. Šādu helikopteru esamību un plānu detaļas ASV tur lielā noslēpumā. Pēc fotogrāfijām eksperti lēsuši, ka operācijā izmantots īpaši aprīkots un izstrādāts "Black Hawk" modelis.

Mediji jau iepriekš ziņoja, ka Ķīnas speciālisti bijuši ieinteresēti redzēt kaut vai tikai nelielo, neiznīcināto helikoptera daļu.

Eksperti paredz, ka slepeno militāro ASV tehnoloģiju izrādīšana Ķīnai var vēl vairāk pasliktināt ASV un Pakistānas attiecības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu