Ministrijā Tallinā iebrukušais Drambjans bijis savrupnieks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karens Drambjans, kas ceturtdien sarīkoja uzbrukumu Igaunijas Aizsardzības ministrijai, bijis savrupnieks, strauja rakstura cilvēks un savulaik publicējis musinošus politiskos manifestus, piektdien pastāstīja uzbrucēja paziņas.

Kā sacīja Tallinas politiķis Vladimirs Arhipovs, Drambjans pārtraucis ar viņu kontaktēties pirms pieciem gadiem. "Taisnību sakot, pēdējā laikā neviens ar Drambjanu vairs nerunāja," sacīja Arhipovs, kurš darbojas Tallinas Mārdu priekšpilsētā - turpat, kur dzīvoja arī Drambjans.

"Igaunija ir izraudzījusies ceļu uz pilsoņkaru," manifestā pirms 2009.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām rakstīja Drambjans, kurš bija Igaunijas parlamentā nepārstāvētās Apvienotās kreisās partijas - Komunistiskās partijas mantinieces - biedrs. "Ir vienalga, kādā veidā tā iet šo ceļu, bet tai sekos asins upes, krimināla nestabilitāte un pilnīga nabadzība."

Viņš arī musināja Igaunijas krieviski runājošo kopienu uz nekārtībām un apgalvoja, ka tā tiekot diskriminēta.

"Viņiem (igauņiem) mēs esam tikai aitas un vergi, mēs šeit esam tikai tāpēc, lai piepildītu valsts naudas maisus un nodrošinātu viņiem bagātību," Drambjans, kurš arī pats pieder pie krieviski runājošo kopienas, rakstīja 2009.gadā.

Drambjans bija šķirtenis, divu meitu tēvs.

Drambjanam bija straujš raksturs, portālam "delfi.ee" pastāstīja viņa kliente, Igaunijas krieviete Larisa Ņeščadimova, uzsverot, ka viņš bija slikts jurists.

"Viņš nebija labs jurists, viņš nebija ļoti profesionāls, bet man nebija naudas, un viņš mani aizstāvēja par velti," sacīja Ņeščadimova, piebilstot, ka Drambjans nav runājis igauniski.

Dažas stundas pēc ceturtdienas uzbrukuma Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips norādīja uz Tallinas incidenta saistību ar neseno slaktiņu Norvēģijā, kad politiskais ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks, kurš arī bijis savrupnieks, nogalināja 77 cilvēkus.

"Tas ir nomācoši. Izskatās, kāds ir iedvesmojies no notikumiem Norvēģijā," norādīja premjers.

L

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu