AlunaGeorge «Body Music» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aptaujas «BBC Sound of 2013» saraksta 2. numurs - popmūzikas duets «AlunaGeorge» beidzot laidis klajā debijas plati «Body Music», kas pirmajā nedēļā Apvienotās Karalistes albumu topā spēja uzkāpt vien līdz 11. vietai. Šis fakts gan nenozīmē, ka albums ir neizdevies, drīzāk gan to, ka tajā nav atrodams kāds viens izteikts supergrāvējs, kas parautu līdzi visas pārējās dziesmas. Īstenībā «Body Music» ir ļoti gaumīgs popmūzikas ieraksts, kas apstiprina mūzikas ekspertu gada sākumā izteiktās prognozes, ka «AlunaGeorge» varētu būt viens no gada lielākajiem muzikālajiem atklājumiem.

AlunaGeorge «Body Music»

(Vagrant / Island)

9/12

Pēdējos gados daudzi jaunie mūziķi citē labāko no 1980. un 90. gadu popmūzikas, radot kvalitatīvi jaunu popmūziku ar saturu. Šeit droši var minēt «Positivus» viešņu Čārliju XCX (Charli XCX), vēl vienu «BBC Sound of 2013» nominantu «HAIM», tos pašus «Chvrches», «La Roux» u.c.

Arī producenta Džordža Reida (George Reid) un dziedātājas Alunas Frensisas (Aluna Francis) duets atskatās galvenokārt uz 90. gadiem, smeļoties iedvesmu triphopa, hiphopa un R&B mūzikā, pārlejot šos ingredientus ar mūsdienīgu garnējumu.

Abi sarakstījušies pirms trīs gadiem «Myspace» vietnē, satikušies (Reids uzmiksēja Alunas pirmās grupas «My Toys Like Me» dziesmu «Sweetheart») un uzreiz atraduši kopīgu valodu. Reids bija uzaudzis ar triphopa klasiku - «Portishead» un «Massive Attack», kā arī uzsūcis aktuālās elektroniskās mūzikas vēsmas, savukārt Aluna ar urbāno mūziku (tajā skaitā «Destiny's Child» un Meraiju Keriju). Ne velti plates pēdējā dziesma ir 1995. gada Montela Džordana hita «This Is How We Do It» kaverversija.

Skaties: Montell Jordan "This Is How We Do It"

Albums ir viengabalains, labskanīgs lēnu un vidēja tempa elektronisku bītu un labskanīgu melodiju sakausējums, kurā var atrast gan kaut ko no 2013. gada skaņu paletes (Flying Lotus, Hudson Mohawke), gan no 90.gadu saulainā popa (piemēram, Shanice «I Love Your Smile» - kāds atceras vēl šo pērlīti?).

Shanice "I Love Your Smile" (1991)

«Body Music»
«Body Music» Foto: Publicitātes foto

Grūti izcelt kādu konkrētu dziesmu. Lieliski ir visi izdotie singli («Attracting Flies», «Your Drums, Your Love», «You Know You Like It»). Arī pārējās albuma dziesmas ir kvalitatīvas gan saturiski, gan muzikāli, katra ar savu «odziņu». Varbūt tiešām pietrūkst viens izcils skaņdarbs, kas definētu šo plati, taču kopumā šeit viss ir kārtībā.

Viens no gada labākajiem popmūzikas ierakstiem.

Šis arī jūlija Mēneša albums (biju to palicis parādā).

Izdošanas datums - 29.07.2013.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu