Sākas festivāls «Summertime - aicina Inese Galante» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12.augustā Jūrmalā sāksies starptautiskais mūzikas festivāls «Summertime - aicina Inese Galante», kas piedāvās baudīt gan klasiskās, gan laikmetīgās mūzikas skaņdarbus. Festivāla programma līdz 18.augustam būs baudāma Dzintaru koncertzālē, un tās laikā būs gan simfoniskās un kamermūzikas koncerti, gan atraktīvas starpžanru «cross-over» programmas. Festivālā uzstāsies pasaulslavenā operdziedātāja Inese Galante un viņas draugi - Egils Siliņš, Aleksandrs Antoņenko, Ingus Pētersons, Sergejs Jēgers, Plasido Domingo juniors, Krievijas saksofona zvaigzne Igors Butmans un citi gan pašmāju mūziķi, gan viesmākslinieki, informē «Ineses Galantes fonda» pārstāve Gunta Skalberga.

Festivāla atklāšanas koncerts 12.augustā būs veltīts Džuzepes Verdi un Riharda Vāgnera 200 gadu jubilejai. Šo vakaru ieskandinās labākās Vāgnera un Verdi operu ārijas Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Gintara Rinkeviča izpildījumā. Kā solisti koncertā piedalīsies soprāns Inese Galante, baritons Egils Siliņš, tenors Aleksandrs Antoņenko, soprāns Emma Vetere no Zviedrijas, tenors Larss Klēvemans no Zviedrijas un mecosoprāns Kristina Kosrovi no Vācijas.

Jau nākamajā dienā Dzintaru koncertzālē skanēs karstasinīgie Argentīnas tango ritmi «Piazzolla quintet» izpildījumā - klavieres, vijole, vokāls, akordeons, sitaminstrumenti, kontrabass. «Piazzolla quintet» ir Krievijā radies mūziķu ansamblis. Tango viņi spējuši saskatīt to, kas liekas svarīgs ikvienā mūzikas žanrā, proti, sirds ritma un dvēseles noskaņojuma atspoguļojumu.

Foto: Publicitātes foto

14.augusta koncerts būs veltīts labdarībai, kad «Ineses Galantes fonds» dāvās iespēju fonda «Ziedot.lv» partnerorganizācijām no visas Latvijas, to brīvprātīgajiem un grūtībās nonākušajiem cilvēkiem apmeklēt festivāla koncertu «Dvēseles stīgas». Tā būs Rīgas baleta teātra izrāde ar slavenās baleta prīmas Litas Beiris horeogrāfiju, ko pavadīs izcilā vijolnieka Raimonda Ozola vijoles tembrs, Raimonda Paula slavenākās melodijas un modernas videoprojekcijas.

Īpaši romantisku programmu festivāla organizatori būs sagatavojuši 15.augustā, kad dažādu laikmetu populārākā klasiskā mūzika skanēs latviešu dziedātāju Ineses Galantes un tenora Inga Pētersona izpildījumā. Šiem latviešu opermāksliniekiem tā ir patīkama atkalredzēšanās pēc ilgu gadu pārtraukuma. Uz skatuves tiks aicināts arī kontrtenors Sergejs Jēgers, kurš gadsimtu populārākās dziesmas izdziedās ar savu pārsteidzošo balss toni.

Savukārt 16.augustā festivālā un pirmo reizi Baltijas valstīs uzstāsies izcilā operdziedoņa Plasido Domingo dēls - «Grammy» balvas ieguvējs tenors Plasido Domingo juniors. Viņš klausītājiem piedāvās īpašu programmu latino noskaņās. Pie klavierēm šajā koncertā sēdīsies Harijs Bašs.

17.augusts būs veltīts džezam. Šajā koncertā uzstāsies pasaulslavenais džeza mākslinieks Igors Butmans ar kvartetu. Butmans ir Krievijas džeza saksofona zvaigzne, kas pārsteidz ar spēles emocionālo enerģiju un spēku. Viņa rokās tenorsaksofons iegūst lirisku, dziedošu, smeldzīgu un patiesi dziļu nokrāsu. Viņš ir uzstājies visprestižākajā Ņujorkas džeza klubā «Blue Note». Savas spožās karjeras laikā viņam ir izdevies nodibināt sakarus starp Amerikas un Krievijas džeza aprindām, tāpēc Butmanu nekļūdīgi dēvē par tiltu starp šīm divām lielākajām pasaules metropolēm.

Festivāls noslēgsies 18.augustā ar grandiozu galā koncertu «Gala Galante», kas skatītājus sola priecēt ar dažādiem pārsteigumiem. Noslēguma koncertā bez Galantes piedalīsies kontrtenors Oļegs Bežinskihs no Krievijas, tenors Reis M.Vaids juniors no Amerikas, kurš piedāvās ieklausīties spiričuelu mūzikā un neapolitāniešu dziesmās. Muzicēs arī Intars Busulis, kurš Latviju pārstāvēs ar Raimonda Paula melodijām, bet vasarīgu noskaņojumu ieviesīs tenorsaksofonists Igors Butmans.

Noslēguma koncertā uz Dzintaru koncertzāles skatuves tiks aicināts jaunais Latvijas talants Danils Kuzmins, kurš atskaņos Robertīno Loreti repertuāru. Tāpat nesen iemirdzējusies latviešu zvaigzne Andrejs Feldmanis juniors ieskandinās koncertzāli ar klavieru tembru, bet līdz šim nedzirdētā duetā apvienosies Galante un dziedātājs Dons, lai kopā izpildītu slaveno dziesmu «Barcelona», kuru savā laikā izpildīja «Queen» vokālists Fredijs Merkūrijs un operas soprāns Monserata Kavaljē. Muzikālos priekšnesumus pavadīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris norvēģu diriģenta Terje Mikelsena vadībā.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu