Anglijas premjers rosina ierobežot sociālo mediju lietošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ceturtdien atzina, ka valdība šobrīd izskata iespējas aizliegt nemieru cēlājiem lietot sociālos medijus, kas tika plaši izmantoti vardarbīgo grautiņu organizēšanā.

"Ikvienu, kurš redzēja šos šausminošos notikumus, pārsteigs tas, kā tie tika organizēti sociālajos medijos. Brīvu informācijas plūsmu var izmantot cēliem mērķiem. Taču to var arī izmantot ļauniem nolūkiem," uzrunājot parlamentu, kas ārkārtas situācijas dēļ atsaukts no vasaras atvaļinājuma, sacīja valdības vadītājs.

"Un, kad cilvēki izmanto sociālos medijus vardarbībai, mums viņi ir jāaptur.

Tādēļ mēs strādājam ar policiju, izlūkdienestiem un nozares pārstāvjiem, spriežot, vai būtu pareizi pārtraukt cilvēku saziņu šajās vietnēs un pakalpojumos, kad mēs zinām, ka viņi kaļ plānus attiecībā uz vardarbību, nekārtībām, noziegumiem," skaidroja Kemerons.

Aizdomas par musināšanu uz grautiņiem

Kopš nemieru sākuma 6.augustā visā Lielbritānijā aizturēti daudzi cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par musināšanu uz grautiņiem, izmantojot sociālos tīklus "Facebook", "Twitter" un viedtelefonu "BlackBerry" nodrošināto saziņas rīku "BlackBerry Messenger" (BBM).

Heistingsas tiesas priekšā ceturtdien stājās 27 gadus vecais Neitans Sindens, kurš apsūdzēts par musināšanu uz laupīšanām un citiem noziegumiem.

Viņš internetā ievietojis tādus uzsaukumus kā "sākam grautiņus Heistingsā! Kurš piedalās?" un "šodien sākas laupīšanas. Kurš vēlas iepirkties?"

Arī Hempšīrā, Anglijas dienvidu daļā, aizturēti divi cilvēki aizdomās par "Twitter" izmantošanu musināšanā uz vardarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu