Nakts uz piektdienu Anglijā aizvadīta mierīgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nakts uz piektdienu vairāku dienu grautiņu pārņemtajā Lielbritānijā aizvadīta mierīgi. Policija šorīt ziņo, ka nav informācijas par vardarbīgiem incidentiem - veikalos jaunas ielaušanās nav reģistrētas, tāpat nekas nav tīšuprāt dedzināts, nav bijis arī vandaļu sadursmju ar policiju.

Bojāgājušo skaits pieaudzis līdz pieciem

Nekārtībās, kas pagājušo sestdien sākās Londonā un otrdienas naktī izplatījās uz citām Anglijas pilsētām, bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz pieciem cilvēkiem, piektdien paziņoja policija.

Par piekto upuri kļuva 68 gadus vecs vīrietis, kurš piektdienas naktī nomira slimnīcā no ievainojumiem, kas gūti uzbrukumā viņam šo nekārtību laikā. Viņš pirmdienas vakarā tika atrasts bezsamaņā Londonas rietumu rajonā Īlingā.

Londonas policija paziņoja, ka ir sākusi izmeklēt šo nāves gadījumu kā slepkavību.

Birmingemā sabraukti trīs vīrieši

Nekārtībās ir gājis bojā arī vīrietis, kurš pirmdien tika sašauts Londonas dienvidu rajonā Kroidonā, un trīs vīrieši, kas otrdien tika sabraukti Birmingemā, kad viņi aizstāvēja savu īpašumu no izlaupīšanas.

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons ceturtdien paziņoja par jauniem pasākumiem, kā cīnīties pret masu nekārtībām, kas jau vairākas dienas plosās valstī, un atzina, ka apsvēris arī armijas izmantošanu vardarbības pārtraukšanai. Kopš sestdienas nekārtībās aizdedzinātas desmitiem ēku Londonā un citās Lielbritānijas pilsētās un gājuši bojā vairāki cilvēki.

Iegansts - jauna vīrieša nāve

Nekārtības izcēlās pēc tam, kad 6.augustā pie policijas ēkas Londonas Totenemas rajonā notika mierīga protesta akcija pret to, ka 4.augustā apšaudē ar policiju gāja bojā kāds vīrietis, taču pēc tam vairāki simti cilvēku sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus. Daudzi apšauba versiju, ka jaunais vīrietis apdraudēja policiju, kas tiek skaidrots kā apšaudes iemesls.

Tūkstošiem cilvēku demolēja un dedzināja ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīja veikalus, nemieriem no Totenemas pārsviežoties uz citiem Londonas rajoniem un arī citām Anglijas pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu