Briti aicina vandaļiem atņemt pabalstus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas valdības uzturētā tīmekļa vietnē publicētā likumdošanas iniciatīva, kurā varasiestādes aicinātas turpmāk nepiešķirt pabalstus grautiņu dalībniekiem, izrādījusies tik populāra, ka mājaslapa, kurā tā bija izvietota, pārslodzes dēļ pārstājusi darboties.

Līdz brīdim, kad tīmekļa vietnes darbs apstājies, iniciatīvu bija parakstījuši 78 000 cilvēku. Ja to būtu parakstījuši 100 000 cilvēku, par iniciatīvu būtu bijis jābalso parlamentā.

"Nevienam nodokļu maksātājam nevajadzētu atbalstīt tos, kas iznīcina īpašumus, apzog paši savu kopienu, izrāda necieņu valstij, kas par viņiem gādā," norāda aicinājuma autori.

Premjerministrs Deivids Kemerons ir sasaucis parlamentu, kas parasti šajā laikā ir devies vasaras brīvdienās, lai debatētu par grautiņiem, kas sestdienas vakarā aizsākās Londonā, bet tad pārņēma arī citas Anglijas pilsētas.

"Mums ir jādod prettrieciens, un prettrieciens jau tiek dots," ceturtdien sacīja Kemerons.

Milzu interese

Paziņojumā valdības uzturētajā mājaslapā lasāms: "Piedodiet, ja jums radušās problēmas ar piekļuvi e-petīcijām. Interese patlaban ir daudz lielāka, nekā mēs to bijām paredzējuši."

Citu populāru likumdošanas ierosinājumu vidū ir priekšlikums samazināt degvielas cenu, aicinājums atjaunot nāvessodu, kā arī to atcelt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu