Londonā policija veic kratīšanas nemiernieku dzīvesvietās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas policija ceturtdien sākusi pārmeklēt aizdomās turamo vandaļu dzīvesvietas un arestēt iespējamos grautiņu dalībniekus.

100 orderu

Kā informē Skotlendjarda pārstāvis Stīvs Kavanašs, līdz šim izdots jau vairāk nekā simts aresta orderu.

"Šorīt agri no rīta mēs sākām klauvēt pie [aizdomās turamo] durvīm, lai viņus arestētu," apliecināja likumsargu pārstāvis. "Mums ir vairāk nekā simts aresta orderu, kurus mēs izpildīsim tuvāko stundu un dienu laikā."

"Tā kā pašlaik pienākumus pilda liels likumsargu skaits, mēs vēlamies izmantot viņu laiku, lai aizturētu laupītājus, zagļus, tos, kuri rada satraukumu un pastrādā noziegumus," viņš skaidro.

Aizturēti 888 nemiernieku

Kopš sestdienas saistībā ar vardarbību, nekārtībām un laupīšanu Londonā aizturēti 888 cilvēki, bet 371 izvirzītas apsūdzības.

Vēl 300 aizdomās turamie arestēti citās Anglijas pilsētās.

Aizvadītās divās naktīs Londonas ielās patrulēja ap 16 000 policistu.

Kopumā plašajos nemieros dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet desmitiem veikalu un māju nodedzinātas.

Daudzi veikali tikuši arī izlaupīti.

Aizvadītā nakts Anglijā - mierīga

Jau ziņots, ka nakts uz ceturtdienu Anglijas pilsētās aizritējusi salīdzinoši mierīgi, un atšķirībā no iepriekšējām naktīm nav saņemtas ziņas par laupīšanām, dedzināšanu vai plašām sadursmēm ar policiju.

Londonā valdījis neierasts miers un bijusi redzama pastiprināta policijas klātbūtne.

Metropoles policija informē, ka Eltemas rajonā Londonas dienvidu daļā jaunieši likumsargu virzienā raidījuši dažādus priekšmetus, taču nemieru cēlāji tikuši izklīdināti.

Arī citās pilsētās, kur iepriekšējās naktis notikušas laupīšanas un citas nekārtības, nakts aizvadīta bez nopietniem incidentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu