Sestdien «Ghetto Games» festivāla Ventspilī kulminācija (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Galdiņš

Vērienīgākais ielu sporta un kultūras festivāls Baltijā «Ghetto Games» pilnā krāšņumā norisināsies sestdien, 10. augustā, kad Ventspilī sacensībās dažādos sporta veidos startēs visvairāk Latvijas un ārzemju sportistu.

Vērienīgākais ielu sporta un kultūras festivāls Baltijā «Ghetto Games» pilnā krāšņumā norisināsies sestdien, 10. augustā, kad Ventspilī sacensībās dažādos sporta veidos startēs visvairāk Latvijas un ārzemju sportistu.

Sestdien Ventspils centrā un Piedzīvojumu parkā notiks sacensības un aktivitātes ekstrēmajā skrituļslidošanā, BMX frīstailā, ielu vingrošanā, ielu motociklu frīstailā, ielu basketbolā, ielu dejās, ielu florbolā, ārmreslingā, velotriālā, velopolo un skimbordā. Sacensības sāksies jau no plkst.11.00, savukārt kulminācijas pasākumi iecerēti pēcpusdienā un vakarpusē. Krāšņu šovu sola labākie Ziemeļeiropas ielu motociklu frīstaila braucēji un «Slam Dunk» konkursa dalībnieki no Itālijas, Latvijas, Francijas, Polijas un Ukrainas.

Ja šajā dienā nelīs lietus, Latvijas, Somijas, Baltkrievijas un Lietuvas ielu motociklu frīstaila pārstāvji ar iespaidīgu šovu uz Lielā prospekta uzstāsies plkst.20.00, pirms tam plkst.16.00 pierādot savu prasmi sacensībās. Arī «Slam Dunk» konkurss norisināsies uz Lielā prospekta. Cerot uz saulainu laiku, organizatori konkursa pusfinālu pārcēluši krietni agrāk - plkst.14.00, bet fināls, kā iepriekš plānots, notiks plkst.19.00.

Eiropas labāko «dankeru» – Kristapa Dārgā (Latvija), Dmitrija Krivenko (Ukraina), Emīla Olševska un Rafala Lipinska (Polija), Kevina Hemi (Francija) un Kadera Kama (Itālija) sniegumu vērtēs vairāki pašmāju basketbola eksperti - basketbola kluba «Ventspils» valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics un spēlētājs Akselis Vairogs, basketboliste Kristīne Silarāja, basketbolisti Ernests Moruss un Balvis Leimanis.

Uz starptautisko «Ghetto Basket» turnīru, lai sestdien cīnītos par 2000 eiro balvu fondu (1000 eiro pirmās vietas ietuvējiem, 600 eiro – otrās, 400 eiro – trešās), ieradušās basketbola komandas no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī Ukrainas, Lietuvas un Krievijas.

Olimpiskā centra «Ventspils» teritorijā iecerētajās ārmreslinga sacensībās spēkiem mērosies daudzkārtēji pasaules un Eiropas čempioni, viņu vidū būs Žanna Čingule, Jānis Amoliņš un Raimonds Antonovičs. Ārmreslinga sacensībās šajā dienā dalībnieki sacentīsies par Latvijas čempiona titulu.

Ventspilī festivāla ietvaros velotriālistiem tiks rīkotas Latvijas čempionāta 3.posma sacensības.

Piektdien starptautiskas cīņas garu paspēja izgaršot sportisti no Baltijas, Eiropas valstīm un pat citiem kontinentiem, piedaloties BMX frīstaila un ekstrēmās skrituļslidošanas kvalifikācijas sacensībās. Tie, kuri plūks uzvaras laurus šajās divās disciplīnās, noskaidrosies sestdien. Labākie saņems 3000 latu naudas balvas no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga rokām.

Uz festivālu ieradusies arī virkne godalgotu Eiropas dejotāju, kas Ventspilī sestdien vērtēs ielu dejotāju sniegumu, bet svētdien pasniegs meistarklases. Viņu vidū starptautiskās deju apvienības «KOBO Power» dalībnieks Zeks Svaga (Zach Swagga), pazīstamais franču dejotājs un horeogrāfs Mārvins Gofins (Marvin Gofin), komandas «Los Kassos» dejotājs Nelson. Sacensības dejošanā savukārt vadīs populārais pašmāju dejotājs Deniss Tumakovs.

«Ghetto Games» festivāls Ventspilī tiek rīkots jau otro gadu un noslēgsies 11.augustā. Svētdien tiks rīkotas sacensības MTB un BMX «dirt» disciplīnā, kā arī veikbordā, Latvijas labākajiem šī ūdens sporta veida pārstāvjiem sacenšoties sieviešu, vīriešu pro un vīriešu open grupās. Dienas beigās tiks noskaidrots arī titula «Augstākais reilijs» ieguvējs. Svētdien tiks organizētas arī aktivitātes skimbordā un snovbordā.

Šogad sacensības un aktivitātes norit 18 sporta veidos - ārmreslingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu vingrošanā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu motociklu frīstailā, longbordos, MTB frīstailā, skeitbordā, skeitborda slalomā, skimbordos, veikbordā, velo polo, velotriālā un citos.

Festivālu rīko ielu kultūras un sporta kustība «Ghetto Family» sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu