«Survival kit 5» uz Rīgu vedīs kanādiešu māksliniekus «Fastwurms» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls «Survival kit 5» 7.septembrī skatītājiem piedāvās kanādiešu kultūras apvienības «Fastwurms» veidotu performanci un video projekciju, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Lāma. «Fastwurms», kurā darbojas divi mākslinieki no Kanādas, radies 1979.gadā. Viņu darbu pamatā ir «do-it-yourself» principi un raganu maģijas pozitīvais spēks, tajos atspoguļota lojalitāte vidusšķirai un atbalsts homoseksuālai savienībai.

Šie mākslinieki rada video un audio mākslas darbus, performances, kā arī objektus un interaktīvas instalācijas, iesaistot sabiedrību un pamatojoties uz zināšanu brīvu apmaiņu.

«Fastwurms» festivālā viesosies mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» laikā. Bez Kanādas mākslinieku priekšnesuma «Baltajā naktī» norisināsies arī mākslinieces Ingrīdas Pičukānes izglītojošā lekcija un stencilu darbnīca «Lauka pētījums dzimtes studijās urbānajā vidē» un Ramonas Bušas-Virtmanes un Vladislava Saveļjeva veidotā spēle «Absurda epizode no reevolūcijas». Ar perfomanci uzstāsies «Doktora Klisicka laboratorija»» un vokālinstrumenālais psihodēliskās mūzikas ansamblis «The Smoking Caterpillars».

Laikmetīgās mākslas festivāls «Survival kit 5» norisinās no 5.septembra līdz 15.septembrim Rīgā, Lāčplēša ielā 60. Festivālā piedalīsies mākslinieki no 14 Eiropas valstīm, kā arī ASV, reflektējot par šā gada festivāla izdzīvošanas stratēģiju - lēno revolūciju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu