Muzikāls ceļojums emociju galējībās un laikmetu kontrastos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

No 14. septembra līdz 7. oktobrim notiks Rudens kamermūzikas festivāls. Tā patrons ir pasaulē pazīstamākais latviešu komponists Pēteris Vasks, kura skaņdarbi ir iekļauti vairākos festivāla koncertos, informē "Latvijas koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica.

Festivāla centrālā intriga būs divi pirmatskaņojumi – Jura Karlsona jaundarbs Trešā sonāte klavierēm un Pētera Vaska "Epifānija", kas Latvijā skanēs pirmo reizi. Tāpat festivāla ietvaros notiks arī Oskara un Raimonda Petrausku jaunā diska "MIA" prezentācijas koncerts.

Vairāki koncerti notiks Spīķeru koncertzālē: koncertā "Čella burvība" varēsim baudīt visdažādākās šā instrumenta izpausmes; Sigvards Kļava un Latvijas Radio koris aicinās klausītājus doties pa ideālās mīlestības meklējumu ceļu programmā "Mīlas valši"; dziedātāja Ieva Parša nāks klajā ar jaunu soloprogrammu "Kādas sievietes stāsts", kuras pamatā ir sievietes jūtu pasaules dažādās izpausmes.

Melngalvju namā dzirdēsim Rudens kamermūzikas festivāla viesus no Apvienotās Karalistes – stīgu kvartetu "Navarra". Par šiem mūziķiem Frankfurter Allgemeine Zeitung raksta: "Viņi spēlēja intensīvi, dinamiski un vienlaikus satriecoši filigrāni." "Navarra" veiktais Pētera Vaska pirmo triju stīgu kvartetu ieskaņojums

žurnāla BBC Music Magazine recenzijā novērtēts ar divreiz piecām zvaigznītēm, kas ir augstākais iespējamais rezultāts.

Kvarteta Rīgas koncertā klausīsimies Vaska Ceturto kvartetu, kas veltīts komponista mātei, kā arī Haidna un Bēthovena mūziku, sagaidot izcilu sniegumu un augstvērtīgu baudījumu.

1.oktobrī par godu Starptautiskajai mūzikas dienai "Latvijas Koncerti" organizē Kamermūzikas dienu Spīķeru koncertzālē.

No plkst.12 līdz pat pusnaktij klausītājus gaida tikšanās ar Jāni Kurševu, Krišjāni Norveli, Guntu Davidčuku, čellisti Gunu Āboltiņu, sitaminstrumentālisti Elīnu Endzeli, pianistiem Reini Zariņu un Agnesi Egliņu, orķestra "Sinfonietta Rīga" kvartetu un Ivo Krūskopu, saksofonistu Niku Gothamu un Riga Libre. Mazos apmeklētājus gaidīs Mūzikas rūķis, lai izstāstītu savus muzikālos istabas stāstiņus.

Rudens kamermūzikas festivāla noslēgumā Lielajā ģildē spēlēs "Sinfonietta Rīga" un vijolnieks Aleksandrs Janičeks - Eiropā pieprasīts un atzīts koncertsolists. Viņš spēlē 1731. gadā būvētu Gvarnēri vijoli, kuras brīnišķās īpašības mums būs iespēja novērtēt Janičeka solospēlē Hartmaņa "Concerto funebre".

Festivāla moto ir tête-à-tête jeb "aci pret aci", tā norādot uz kamermuzicēšanas intīmo gaisotni un pavisam īpašo dialogu, kas šajā mūzikas jomā veidojas starp mūziķiem un klausītājiem.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā par Ls 5-15.

Starptautiskajā mūzikas dienā (1. oktobrī) īpaša cena – 2 lati par vienu koncerta apmeklējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu