Jūlijā apstājies kritums jaunu auto tirgū

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jūlijā pēc vairākiem mēnešiem jaunu auto tirgus lejupslīde Latvijā ir apstājusies, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Auto asociācija. Pasažieru un vieglā komerctransporta ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām pirmreizējo reģistrāciju kopējais skaits - 1121 vienība - ir gandrīz vienāds ar 2012.gada jūlija datiem, kad tika reģistrētas 1117 vienības.

Jūlijā par 4% ir pieaudzis vieglo pasažieru auto reģistrāciju kopskaits - 934 vienības, bet vieglā komercauto reģistrācijas bijušas par 16% mazāk - 187 vienības.

Jaunu auto iegādē privātpersonu skaits turpina pieaugt - pieaugums par 28% jeb 308 vienības, no kurām 57% jeb 176 no auto iegādes darījumiem ir finansējušas līzinga kompānijas.

«Neskatoties uz beidzot puslīdz stabilo jūlija tirgus situāciju, šī gada kopējie auto tirgus rādītāji vēl joprojām saglabā lejupslīdi attiecībā uz 2012.gada septiņiem mēnešiem. Šī gada jūlijam raksturīgs liels skaits maza apjoma vairumpirkuma darījumu - trīs un vairāk automašīnas, lielāko daļu joprojām veido auto īres kompāniju un valsts organizāciju mazie auto iepirkumi - 21% jeb 205 auto vienības,» situāciju auto tirgū Latvijā skaidro Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Lielākos korporatīvos darījumus jūlijā veica SIA «ALD Automotive», kas iegādājās 29 automašīnas, SIA «Ideal Services» - 23 automašīnas un AS «Latvijas Valsts meži» - 17 automašīnas.

Jūlijā 48% jeb 533 automobiļi ir iegādāti līzingā. Tas ir kritums, salīdzinot ar šī gada jūnija augstajiem 60%.

SIA «Nordea Finance Latvia» turpina saglabāt līdera pozīcijas auto finansēšanas tirgū, jūlijā finansējot 165 automašīnu iegādi jeb 31% no iegādāto auto kopskaita. Otrajā vietā ir SIA «SEB Līzings» - 109 automašīnas jeb 20%, bet trešajā vietā - SIA «Swedbank līzings» ar 93 automašīnām jeb 17%.

Jūlijā visbiežāk reģistrētas kompaktās klases automašīnas - 21% jeb 196 automašīnas, kas ir par 30% vairāk nekā aizvadītā gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu