"Takā" Aleksejs Borisovs un Edgars Rubenis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10.augustā plkst.20 kafejnīcā "Taka" (Miera iela 10) uzstāsies avangarda un trokšņu mūzikas veterāns Aleksejs Borisovs (Alexei Borisov) no Krievijas kopā ar pašmāju ģitāristu Edgaru Rubeni. Ceļojumu trokšņu mūzikas pasaulē bagātinās arī eksperimentālais ambient/folk/industrial projekts "Zemnieks un kosmoss", informē kafejnīcā "Taka".

Alekseja Borisova muzikālā darbība aizsākās pagājušā gadsimta 80.gados - gan kā dalībnieks apvienībās "Prospekt", "F.R.U.I.T.S." un "Volga", gan citos projektos Borisovs ir radījis ļoti muzikāli daudzveidīgus un iespaidīgus darbus. Mūziķis pirmo reizi Latvijā viesojās 2009.gadā, uzstājoties kopā ar Monreālas gotisko un psihedēliskā folka dziesminieci Dorotiju Geleri (skatuves vārds Dora Bleu).

Pērnā gadā Borisovs Rīgā koncertēja duetā ar Olgu Nosovu, kuru mūzika vijās izteiksmīgās un aizraujošās analogā noise un drone skaņu horeogrāfijās, reizēm klausītājiem radot asociācijas ar džezu, reizēm noizroku un reizēm klasisku elektroakustiku.

Borisova un Rubeņa sadarbības aizmetņi ir šā gada jūnijs, kad Edgars piedalījās festivālā Noize un Fury Maskavā (festivāla organizators ir pats Aleksejs). Improvizācija un mūziķu savstarpējā interakcija ir ļoti nozīmīgs faktors abu mūziķu darbībā un neatņemams sadarbības faktors šā koncerta ietvaros.

Koncertā būs arī iespēja dzirdēt, kā top ambientās skaņu ainavas ar cut-up noise uzrāvieniem eksperimentālā projekta "Zemnieks un kosmoss" izpildījumā. Projekta iniciators un dalībnieks ir grupas "Tesa" basģitārists Kārlis Tone.

Ieeja brīva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu