Festivāla "Bildes 2011" izstādē šogad varēs aplūkot mandalas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudenī notiekošajā mūzikas un mākslas festivālā "Bildes 2011" šoreiz varēs aplūkot mūziķu, mākslinieku, fotogrāfu un aktieru veidotās mandalas, no kurām daļa radīta jau "Bilžu" vasaras nometnes laikā.

"Bilžu" vasaras nometnē, kas jau tradicionāli notika viesu namā "Nītaures dzirnavas", tika darinātas mandalas - cirkulāras ģeometriskas vai simboliski tēlainas kompozīcijas, kuras veidojot nometnes dalībnieki meklēja savu stilu, krāsas un simbolus, lai paustu savu vēstījumu vai vēlējumu, mācītos koncentrēties un iegūtu harmoniju, informē "Bilžu biroja" direktore Tija Auziņa.

Vasaras nometnē piedalījās un savas mandalas veidoja mūziķi Sandra Bula-Ziemele, Inese Darkeviča, Marts Kristiāns Kalniņš, Ilze Kalve, Uldis Kākulis, Guntars Mucenieks, Imanta Priekule, Valts Pūce, Olga Rajecka, Uldis Timoško, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis, mākslinieki Ināra Garklāva, Inguna Krolle-Irbe, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese Mailīte, Linda Stepēna, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Valdis Štrāls, fotogrāfi - Valts Kleins, Ojārs Jansons, kā arī aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra.

Mandalu burvību apzināties nometnes dalībniekiem palīdzēja mākslinieces Ēra Zalcmane, Ingrīda Indāne un Dace Visnola, bet nometnes īpašais viesis bija astrologs Kristaps Lapiņš.

"Nometnē vadot mandalu zīmēšanas nodarbības, varēju vērot, kā top daudzas interesantas kompozīcijas, kas atspoguļoja katra dalībnieka individualitāti, emocijas, sapņus un dvēseles stāvokli. Ir tapuši darbi, kuros var redzēt gan emocionālu pārdzīvojumu, gan smalku sevis izpētes procesu, bet ir arī darbi, kas piesaista uzmanību ar asprātīgu ideju, filozofisku domu, vai košu un dzīvespriecīgu krāsu salikumu," pauda Mākslas un psiholoģijas maģistre Latvijas Universitātes lektore Ēra Zalcmane.

"Bilžu birojs" aicina arī citus festivāla "Bildes" mūziķus un radošo profesiju pārstāvjus iesaistīties mandalu izstādes veidošanā. Mandalu izstāde būs aplūkojama rudenī festivāla "Bildes 2011" koncertu laikā Rīgas Kongresu namā un tirdzniecības centrā "Spice".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu