Rucavā gaisa temperatūra šodien pakāpusies līdz plus 32 grādiem (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viskarstākā diena šodien bijusi Rucavā, kur gaisa temperatūra pakāpusies līdz plus 32 grādiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Līdz plus 31 grādam gaiss šodien iesila Jelgavā, Dobelē un Kuldīgā, bet Ventspilī, Saldū, Stendē, Ainažos un Rūjienā gaisa temperatūra pakāpusies līdz plus 30 grādiem.

Citviet Latvijā gaisa temperatūra šodien bijusi zem plus 30 grādiem, bet zemākā gaisa temperatūra bijusi Kolkā, kur tā nebija augstāka par plus 25 grādiem.

LVĢMC sociālā tīkla «twitter.com» kontā norāda, ka līdz plkst.16 ir pārspēts 7.augusta karstuma rekords Mērsragā, kur gaiss iesilis līdz plus 31,2 grādiem. Iepriekšējais rekords bija novērots 1968.gadā - plus 30,3 grādi.

Kā prognozē sinoptiķi, gaisa temperatūras rekordi, iespējams, tiks pārspēti rīt, jo Zemgalē un Kurzemes dienvidu daļā tiek prognozēts, ka dienas laikā gaiss iesils līdz plus 35 grādiem. Rīgā rīt gaisa temperatūra gaidāma plus 31, plus 32 grādi.

Savukārt pērnā gada 7.augustā karstuma rekords tika pārspēts 11 meteoroloģisko novērojumu stacijās, tostarp Dobelē termometra stabiņš todien pakāpās līdz +33,7 grādiem.

Jau ziņots, ka ceturtdien saule gaisu sakarsēs līdz +29..+34 grādiem, tādējādi sasniedzot jaunu šā gada karstuma rekordu, kā arī daudzviet pārspējot 8.augusta maksimālās gaisa temperatūras rekordu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu