Mārupē pārtrauc bezmaksas ūdens analīžu pieņemšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 11. jūliju, SIA „Rīgas ūdens” bez maksas analizējusi aptuveni 90 ūdens paraugus no Mārupītes apkārtnes lokālajām ūdensapgādes sistēmām. Tikai divos gadījumos konstatēts dezinfekcijas vai mazgāšanas līdzekļus raksturojošo lielumu ievērojams paaugstinājums, TVNET informēja RŪ pārstāvis Artūrs Mucenieks.

"Tomēr šajos gadījumos nevar apgalvot, ka piesārņojums akās, spicēs vai urbumos būtu nonācis ķīmiskās avārijas rezultātā. Apkopojot veikto analīžu rezultātus, var secināt, ka ķīmiskais piesārņojums, kurš pēc ugunsgrēka ķīmiskajā noliktavā nonāca Mārupītē, nav būtiski piesārņojis lokālās ūdensapgādes sistēmas. Tomēr atsevišķos gadījumos, kad ūdens kvalitāte seklākās akās un spicēs ir slikta, secināms, ka šis piesārņojums nav saistāms ar ķīmisko avāriju, bet gan veidojies ilgākā periodā no gruntsūdeņu piesārņojuma pilsētvidē," norāda Mucenieks.

Viņš skaidro, ka galvenais bīstamības avots ir bakterioloģiskais piesārņojums, kas atsevišķās ūdens ņemšanas vietās konstatēts samērā lielā koncentrācijā, kas netieši liecina par iespējamo veselībai bīstamu baktēriju klātbūtni dzeramajā ūdenī.

RŪ norāda, ka visdrošākais veids dzeramā ūdens izmantošanai ir pieslēgšanās centralizētai ūdensapgādes sistēmai. Tuvākajās dienās SIA „Rīgas ūdens” slēgs arī brīvkrānus, kas pēc ķīmiskās avārijas tika uzstādīti Codes un Pampāļu ielu krustojumā, kā arī Kantora ielā.

Lai rīdziniekus nodrošinātu ar iespēju pieslēgties centralizētam ūdensvada un kanalizācijas tīklam, pēdējos gados SIA „Rīgas ūdens” izbūvējusi centralizētus ūdensvada un kanalizācijas tīklus Mežaparkā, daļā Mārupes, Vecāķos, Šampēterī un Dārzciemā. Tuvākajos gados paredzēts ar centralizētiem pakalpojumiem nodrošināt arī Katlakalna, Bolderājas un otras Mārupes daļas iedzīvotājus.

Lai nodrošinātu savu mājsaimniecību ar kvalitatīvu dzeramo ūdeni, SIA „Rīgas ūdens” aicina augstākminēto rajonu iedzīvotājus pieslēgties centralizētam ūdensapgādes un kanalizācijas tīklam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu