Latvijā šogad vienīgās starptautiskās MTB sacensības notiks Mārupē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25. augustā norisināsies SMScredit.lv Mārupes MTB maratons, kas šogad ir Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Sportisti varēs startēt 92 km garajā distancē, bet tautas distance būs 47 km gara. Savukārt bērni varēs izmēģināt spēkus 500 m - 1 km garajā Maxima Favorit distancē. Starta un finiša vieta sacensībām paredzēta pie Mārupes novada teritorijā, pie Jaunmārupes ūdenstorņa.

SMScredit.lv Mārupes MTB maratona 92 km sporta distance ir iekļauta Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) kalendārā, līdz ar to tās šogad būs Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Sporta distancei Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība ir piešķīrusi augstāko starptautisko kategoriju – XCMS.

Sacensībās savu dalību ir apstiprinājis Stefens Thums no Ultra Sports Rose Racingteam, kas UCI MTB sērijas kopvērtējumā ierindojas augstajā 17. vietā. Tāpat SMScredit.lv Mārupes MTB maratonā startēs viņa komandas biedrs Simons Gegenheimers, kas pašreiz kopvērtējumā ieņem 29. vietu.

SMScredit.lv Mārupes MTB maratona organizators Kaspars Tupiņš ar gandarījumu atzīst: «XCMS kategorijas iegūšana ir liels sasniegums Latvijas velosportā. Tik augsta līmeņa kalnu velosipēdu sacensībās Latvijā rīkosim jau otro gadu. Pērn šīs sacensības norisinājās Jūrmalā, bet šogad tās izlēmām organizēt Mārupē, jo šeit ir iespēja izveidot sarežģītāku un līdz ar to interesantāku trasi. Līdz ar vietas maiņu trase būs pauguraināka un lielāka daļa tās posmu virzīsies pa mežu. Jāpiebilst, ka mūsu organizētais MTB maratons ir tuvākās šāda veida sacensības galvaspilsētai, līdz ar to daudziem nebūs jālauza galva par lieliem ceļa izdevumiem un aizkļūšanu līdz norises vietai.»

Visas dienas garumā dažādas atrakcijas

SMScredit.lv Mārupes MTB maratonā viena no atrakcijām būs Ruļļu cīņas jeb fiksēto velosipēdu sacensības, kurās būs iespēja laimēt pilsētas divriteni ar slavenā latviešu BMX riteņbraucēja Māra Štromberga autogrāfu.

Ruļļu cīņu atrakcijā ikviens varēs salīdzināt savus spēkus ar citiem 500 metru garā distancē, uzzināt savu vidējo un maksimālo ātrumu, kā arī savu vietu topā. Tas riteņbraucējs, kurš Ruļļu cīņās uzrādīs ātrāko nobrauciena rezultātu, balvā iegūs velosipēdu, uz kura rāmja būs divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga autogrāfs.

Savukārt bērniem starta/finiša zonā ir paredzētas gan piepūšamās atrakcijas, gan dažādi konkursi. Skatītājiem tiks izdalīti īpaši atribūti, kurus varēs izmantot, lai atbalstītu savus sacensību favorītus.

Pieteikšanās sacensībām

Dalībai SMScredit.lv Mārupes velomaratonā iespējams pieteikties, reģistrējoties oficiālajā mājas lapā www.maratoni.lv, City Fitness sporta klubos vai veikalu tīkla Fans veikalos līdz 21. augustam. Ja dalībnieki līdz 12 gadu vecumam tiks pieteikti līdz norādītajam datumam, tad Maxima Favorit bērnu distancē būs iespēja startēt bez maksas. Atkarībā no tā, cik savlaicīgi ir notikusi pieteikšanās, iepriekšējās reģistrācijas dalība maksa 92 km sporta distancē - 12-17 lati, 47 km tautas distancē – 8-12 lati. Reģistrējoties sacensību dienā uz vietas, dalības maksa 47 km tautas distancē – 15 lati, bet Maxima Favorit bērnu distancē - 10 lati.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu