Krievijā nodurts «Pussy Riot» atbalstu izteikušais priesteris (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijā nodurts priesteris, kurš skaļi kritizēja pareizticīgās baznīcas vadību un pauda atbalstu pankgrupai «Pussy Riot», otrdien paziņojusi policija.

75 gadus vecais priesteris Pāvels Adelgeims tika atrasts miris pirmdien Pleskavas apgabalā. Mirušajam tika konstatētas vairākas durtas brūces, atklāja vietējā policija.

Saistībā ar slepkavību arestēts kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš aresta brīdī sadūris sevi. Viņš ievietots slimnīcā, un policija gaida, kad varēs viņu nopratināt.

Māja, kurā dzīvoja priesteris
Māja, kurā dzīvoja priesteris Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sākotnējā informācija liecina, ka jaunais vīrietis pazinis priesteri, un laikā, kad izdarīta slepkavība, iespējams, viesojies pie viņa.

Slepkavības motīvs nav zināms.

Priesteris Adelgeims - bijušais reliģiskais disidents, kurš padomju laikā bijis ieslodzīts cietumā -, pēdējo gadu laikā blogos un laikrakstos ārkārtīgi kritiski izteicies par ietekmīgās Krievijas pareizticīgo baznīcas vadību.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Priekš garīdznieka Adelgeims pārsteidzoši skaļi atbalstīja «Pussy Riot», kuras divas dalībnieces izcieš divu gadu cietumsodu par «panklūgšanas» sarīkošanu Maskavas pareizticīgo katedrālē.

2012.gadā Adelgeims līdz ar simtiem citu sabiedrībā pazīstamu cilvēku parakstīja vēstuli, kurā pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils tika aicināts apžēloties par ieslodzītajām «Pussy Riot» dalībniecēm.

«Sievietes ir atmaskojušas Krievijas pareizticīgo baznīcas melus un nedabisko saikni ar Krievijas Federāciju,» nesen blogā norādīja Adelgeims.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu