«Liepājas metalurgs» nespēlēs Latvijas hokeja čempionātā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gertsons, skliepajasmetalurgs.lv

«Liepājas metalurgs» nākamsezon nespēlēs Latvijas hokeja čempionātā, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sporta direktors Mārtiņš Pagodkins.

Tomēr komandas nepiedalīšanās valsts spēcīgākajā līgā nenozīmē tās likvidāciju. Kā pastāstīja Pagodkins, «Liepājas metalurgu» joprojām pārstāvēs jauniešu vienības.

Viens no iemesliem Latvijas titulētākā hokeja komandas lēmumam par nespēlēšanu varētu būt finanšu problēmas, kas valda metalurģijas uzņēmumā «Liepājas metalurgs», taču Pagodkins atklāja, ka tas ir arī spēlētāju resursu trūkums, jo vairums hokejistu savu karjeru esot izvēlējušies turpināt citur.

Savas pastāvēšanas vēsturē liepājnieki astoņas reizes kļuva par Latvijas čempioniem un pa trim reizēm tikuši pie sudraba un bronzas godalgām. Tāpat klubs veiksmīgi startējis Austrumeiropas hokeja līgā, kurā 2001.gadā uzvarēja, un «Liepājas metalurgs» spēlējis arī Baltkrievijas atklātajā čempionātā, kur 2012.gadā izdevās izcīnīt augsto piekto vietu.

Nākamsezon virslīgā varētu spēlēt aptuveni sešas komandas, taču lielāka skaidrība varētu būt otrdienas pievakarē, jo neskaidrība vēl ir ap divām vienībām. Ir tapis zināms, ka aizvadītās sezonas čempioni «SMScredit.lv» Latvijas čempionātā vairs nespēlēs, bet par «Ozolnieki»/«Monarch» vēl nav skaidrības.

Tikmēr LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs paskaidroja, ka, ņemot vērā iepriekšējās sezonas pieredzi, kad Ozolnieku komandai bija finansiāla rakstura problēmas, federācija šoreiz ir nākusi pretī klubam, jo redz, ka vienība cenšas rast naudu dalībai čempionātā. Tāpat viņš apstiprināja, ka līdz 5.augustam, kad bija gala termiņš komandu vārdisko pieteikumu dalībai nākamās sezonas sacensībās, nebija saņemti ne «Liepājas metalurga», ne «SMScredit.lv» klubu pieteikumi.

Otrdien savu dalību jaunās sezonas virslīgas čempionātā apstiprināja «Kurbads», kas spēles aizvadīs Ogrē, tāpat čempionātā spēlēs Daugavpils komanda.

«Kurbads» dibināts 1996.gadā un savā pastāvēšanas laikā ir kļuvis par vairākkārtēju Rīgas Atklātā hokeja čempionāta uzvarētāju. Tāpat komanda ir piedalījusies dažādos pašmāju un starptautiskos turnīros. Šobrīd komandas rīcībā ir 25 spēlētāji, no kuriem vairāki vēl pērn spēlēja valsts čempionu «SMScredit.lv» rindās un «Ozolnieki»/«Monarch» sastāvā.

«Kurbadam» šī būs pirmā sezona, spēlējot Latvijas spēcīgākajā klubu turnīrā.

Plānots, ka jaunā sezona sāksies 7.septembrī un ilgs līdz nākamā gada 7.aprīlim.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionātā piedalījās astoņas komandas.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu