Ogrē pieprasa sakārtot sabiedriskās tualetes (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ogres novada domes opozīcijas deputāti atklātā vēstulē vērsušies pie mēra Edvīna Bartkeviča ar prasību beidzot sakārtot jau gadiem neatrisināto sabiedrisko tualešu jautājumu Ogrē.

Deputāti norāda, ka, iespējams, Ogre ir šobrīd vienīgā pilsēta Latvijā, kuras centrā nav atrodama cilvēka dabisko vajadzību nokārtošanas vieta. Ar esošajām tualetēm dzelzceļa stacijā, Kultūras centrā un atsevišķās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas iestādēs ir par maz. «Lai cik šis jautājums kādam šķistu nenozīmīgs un varbūt pat smieklīgs, problēma ir ļoti nopietna. Cilvēks ir iekārtots tā, ka, neatkarīgi no apstākļiem, savas fizioloģiskās vajadzības ir jāapmierina. Gadījumos, kā tas diemžēl ir Ogrē, to izdarīt civilizētā formā pilsētas centrā ir praktiski neiespējami ne ogrēniešiem, ne – kas ir īpaši būtiski - pilsētas viesiem un tūristiem. Rezultātā cilvēki spiesti meklēt alternatīvas iespējas, kas bieži nonāk pretrunā ar Pašvaldības policijas uzskatiem par sabiedriskās kārtības noteikumu ievērošanu. Tādējādi top soda protokoli. Situācija kļūst absurda, jo mēs sodām cilvēkus būtībā paši par savu neizdarību un nespēju atrisināt elementārus jautājumus,» Ogrenet norādīja pašvaldības deputāte Dzintra Mozule.

Vēstulē izteikti konkrēti priekšlikumi par šī jautājumu praktisku atrisināšanu, īpaši uzsverot, ka vismaz vienai publiskai tualetei pilsētas centrā būtu jāstrādā bez maksas 24 stundas diennaktī. Vienlaikus ieteikts, ka arī šobrīd esošās strādājošās publiskās koplietošanas telpas būtu jānorāda pilsētas kartēs un tūristus informējošos bukletos, saskaņojot to ar attiecīgo iestāžu vadību.

Tai pat laikā opozīcijā esošie deputāti aicina ogrēniešus izteikt savus priekšlikumus par šo jautājumu, norādot sanitāro mezglu iespējamās atrašanās vietas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu