Norvēģija slēdz apmeklētājiem savas vēstniecības Saūda Arābijā un Jordānijā (13)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» uzbrukuma draudu dēļ Norvēģija nolēmusi apmeklētājiem slēgt savas vēstniecības Saūda Arābijā un Jordānijā, pirmdien pavēstīja Norvēģijas Ārlietu ministrija.

«Mēs esam ierobežojuši sabiedrības piekļuvi, slēdzot apmeklētājiem, piemēram, konsulārās nodaļas Rijādā un Ammānā,» apstiprināja ministrijas pārstāvis. «Pašas vēstniecības netiek slēgtas. Mēs turpinām strādāt un sazināties gan telefoniski, gan izmantojot pastu.»

Vienlaikus paaugstināts drošības līmenis Norvēģijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

LETA jau ziņoja, ka «Al Qaeda» draudu dēļ Tuvajos Austrumos un Āfrikā slēgtās ASV vēstniecības neatsāks darbu līdz 10.augustam. ASV Valsts departaments skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts piesardzības apsvērumu dēļ. Slēgtas būs 19 vēstniecības un konsulāti, proti, 15 no svētdien slēgtajām diplomātiskajām pārstāvniecībām un vēl četras citas pārstāvniecības.

«Tas neliecina par jaunu draudu straumi, vienīgi liecina par mūsu apņēmību ievērot piesardzību un spert atbilstošus soļus, lai pasargātu mūsu darbiniekus, tostarp vietējos darbiniekus, un mūsu iestāžu apmeklētājus,» norādīja departamenta pārstāve Džena Psaki.

Arī Lielbritānija, Francija un Vācija uz laiku slēgušas savas vēstniecības Jemenā.

Drošības apsvērumu dēļ Lielbritānijas vēstniecība Jemenā paliks slēgta līdz musulmaņu svētā mēneša ramadāna noslēguma svētku beigām. Sākotnēji tika plānots, ka Lielbritānijas vēstniecība Jemenā būs slēgta tikai divas dienas - svētdien un pirmdien.

Jau ziņots, ka svētdien galvenokārt Tuvo Austrumu reģionā tika slēgtas 25 Savienoto Valstu diplomātiskās pārstāvniecības.

Lēmums uz laiku slēgt vēstniecības tika pieņemts, balstoties uz pārtvertu «Al Qaeda» iekšējo saziņu par uzbrukuma plānošanu. ASV kongresmeņi, kuri tika iepazīstināti ar izlūkdienesta sagatavoto ziņojumu, atzina, ka tas ir nopietnākais, kādu viņiem nācies redzēt pēdējo gadu laikā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu